@a.bake.and.cake שמרים שקדים וקרמל! לבצק- 500 גרם קמח חצי כוס סוכר = 100 גרם 25 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים (כף) ביצה l 100 מ״ל שמנת חמוצה 3/4 כוס חלב = 160 גרם 100 גרם חמאה 2/3 כף מלח = 7 גרם לקרם שקדים- 150 גרם חמאה כוס ורבע אבקת סוכר = 150 גרם כוס ו1/3 גרם אבקת שקדים = 150 גרם ביצה + חלמון כפית תמצית וניל רבע כוס קורנפלור = 30 גרם כף קמח = 7 גרם לקראסט שקדים בקרמל- 150 גרם שקדים פרוסים 100 גרם חמאה 1/3 כוס דבש = 80 גרם 1/3 כוס סוכר = 80 גרם 50 גרם שמנת להקצפה = 50 גרם אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבצק- בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות בינונית ונמשיך ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה). נעבור לקרם שקדים- בקערה נניח חמאה רכה ואבקת סוכר ונערבב למשחה, נוסיף אבקת שקדים ונערבב, נוסיף ביצה, חלמון ותמצית וניל, לבסוף נוסיף את הקמח והקורנפלור ונערבב עד איחוד. לקראסט שקדים- בסיר נניח חמאה, סוכר ודבש, נביא לרתיחה ונוסיף שמנת, נערבב עד שהתערובת מבעבעת, נוריד מהאש ונוסיף שקדים פרוסים. בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה נניח את תערובת השקדים ונשטח, נניח בצד עד השימוש. לאחר שהבצק תפח נחלק ל2 חלקים שווים, כל חתיכת בצק נרדד למלבן דק ונמרח מלית שקדים מעל, בעזרת גלגלת פיצה נפרוס לרצועות בגודל שווה ונגלגל לשבלולים, נניח את השבלולים במרווחים מעל הקראסט שקדים ונתפיח בתבנית כ30 דקות. נכניס את לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ40 דקות, נוציא נצנן בחוץ ונהפוך לצלחת הגשה כשהתחתית כלפי מעלה, זה הכל תהנו! #almond ♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי