שמרים קקאו ונוטלה

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake

שמרים קקאו ונוטלה- *מתכון ל2 תבניות* לבצק- 500 גרם קמח חצי כוס סוכר = 100 גרם 25 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים (כף) ביצה l 100 מ״ל שמנת חמוצה 3/4 כוס חלב = 160 גרם 100 גרם חמאה 2/3 כף מלח = 7 גרם מלית קקאו- 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 3/4 כוס קקאו 3/4 כוס אבקת סוכר 1/4 כוס שמן לשכבה שניה- 350 גרם נוטלה למי סוכר- כוס סוכר כוס מים אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבצק- בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות בינונית ונמשיך ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה). למלית- בקערה נניח חמאה ושוקולד מריר ונמיס בפולסים במיקרו, נוסיף אבקת סוכר, קקאו ושמן ונערבב טוב לאיחוד. נכין מראש את המי סוכר- נרתיח מים וסוכר על שהסוכר נמס לגמרי ונשמור במקרר. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל2, כל חתיכת בצק נרדד על משטח עם מעט קמח למלבן דק, נמרח חצי מלבן במלית הקקאו ונקפל ל2, נהדק את הקצוות ונרדד שוב למלבן דק באותו הגודל, נמרח על כל הבצק ממרח נוטלה (ממליצה מעט לחמם את הנוטלה שתהיה קלה למריחה) נקפל ל3 ניתן לראות בסרטון. נרדד שוב, ובעזרת גלגלת פיצה נחתוך לרצועות בעובי 4 סנטימטר, לכל רצועה נחתוך 4 חריצים שהסוף שלהם סגור, נגלגל את הרצועות אחת עם השניה וניצור צורה של לחמנית קשירה. נניח בתבנית אחת ליד השניה, ונכסה להתפחה של 35 דקות. נחמם תנור ל170 מעלות טורבו, ונכניס את השמרים לתנור לאפייה כ45 דקות או עד שהעוגה זהובה ומוכנה מכל הצדדים. נוציא מאפייה וכשהעוגה עדיין חמאה נבריש במי סוכר, נמתין שיצטנן ונאכל, זה הכל תהנו!

♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

חריימה אורגינל

40 דקות

קושי: קל

1 יולי

עוגת בומב אלפחורס

90 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

רכיבים

*מתכון ל2 תבניות

הוראות הכנה

*מתכון ל2 תבניות

  1. נתחיל בהכנת הבצק-
    בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.
  2. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות.
  3. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות בינונית ונמשיך ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  4. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. למלית-
    בקערה נניח חמאה ושוקולד מריר ונמיס בפולסים במיקרו, נוסיף אבקת סוכר, קקאו ושמן ונערבב טוב לאיחוד.
  6. נכין מראש את המי סוכר- נרתיח מים וסוכר על שהסוכר נמס לגמרי ונשמור במקרר.
  7. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל2, כל חתיכת בצק נרדד על משטח עם מעט קמח למלבן דק, נמרח חצי מלבן במלית הקקאו ונקפל ל2.
  8. נהדק את הקצוות ונרדד שוב למלבן דק באותו הגודל, נמרח על כל הבצק ממרח נוטלה (ממליצה מעט לחמם את הנוטלה שתהיה קלה למריחה)
    נקפל ל3 ניתן לראות בסרטון.
  9. נרדד שוב, ובעזרת גלגלת פיצה נחתוך לרצועות בעובי 4 סנטימטר, לכל רצועה נחתוך 4 חריצים שהסוף שלהם סגור, נגלגל את הרצועות אחת עם השניה וניצור צורה של לחמנית קשירה.
  10. נניח בתבנית אחת ליד השניה, ונכסה להתפחה של 35 דקות.
  11. נחמם תנור ל170 מעלות טורבו, ונכניס את השמרים לתנור לאפייה כ45 דקות או עד שהעוגה זהובה ומוכנה מכל הצדדים.
  12. נוציא מאפייה וכשהעוגה עדיין חמאה נבריש במי סוכר, נמתין שיצטנן ונאכל.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי