רולדת שוקולד ואגוזי לוז

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

קונכיות פסטה ממלאות

40 דקות

קושי: קל

26 יוני

פרגיות ממולאות לט"ו בשבט

90 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל ברולדה-
    נשמן תבנית של תנור (37×46) ונניח מעל נייר אפייה, ניישר מעט שידבק טוב לתבנית.
  2. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח ביצים עם מעט מלח ונפעיל על מהירות בינונית כדקה, נוסיף בהדרגה את הסוכר ונמשיך מספר דקות עד קבלת קצף תפוח מאוד ובהיר.
  3. ננפה פנימה קמח, קקאו והאבקת אפייה ובעזרת לקקן נערבב בתנועות קיפול עד תערובת חלקה, נעביר את הבלילה לתבנית ובעזרת פלטה או כף ניישר.
  4. נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות חום עליון תחתון כ12 דקות (לא לאפות יותר מידי שלא יתייבש).
  5. נוציא ונכסה במגבת עד שמתקרר.
  6. נעבור לקצפת-
    בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח שמנת, חלב ואבקת סוכר ונפעיל על מהירות בינונית, כשמתחיל להתייצב נוסיף את הפודינג עד קבלת קצף יציב ורך.
  7. להרכבה-
    לאחר שהעוגה התקררה נהפוך על נייר אפייה ונחלץ את הנייר שעליו אפינו, נמרח את שכבת הקצפת, נזלף מעל נוטלה ונפזר אגוזי לוז, נגלגל לרולדה מהצד הצר של המלבן.
  8. נכניס למקרר עד הציפוי.
  9. לציפוי-
    נמיס יחד בבן מארי או בפולסים במיקרו שוקולד, לאחר ההמסה נוסיף שמן ואגוזי לוז קצוצים ונערבב לאיחוד.
  10. נניח בזהירות הרולדה על רשת ומתחתיה מגש, נשפוך את ציפוי השוקולד על כל העוגה בזהירות עד שמכסה את הכל, (אם הציפוי לא הספיק ניתן להשתמש בשאריות שעל המגש).
  11. נשמור את העוגה במקרר, תהנו!
  12. *לגרסה הפרווה- במקום קצפת חלבית ניתן להקציף שמנת צמחית עם כף פודינג וניל, בהרכבה במקום ממרח נוטלה ניתן להשתמש בממרח שוקולד פרווה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי