רוגלך דאבל שוקולד

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake רוגלך דאבל שוקולד! רוגלכים קטנטנים מפוצצים פשוט מפוצצים בשוקולד, הם פשוט נעלמים בשנייה אז ממליצה לכם להכפיל כמויות. לבצק- 500 גרם קמח חצי כוס סוכר = 100 גרם 25 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים (כף) ביצה l 100 מ״ל שמנת חמוצה 3/4 כוס חלב = 160 גרם 100 גרם חמאה 2/3 כף מלח = 7 גרם מלית קקאו- 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 3/4 כוס קקאו = 100 גרם כוס סוכר דמררה = 200 גרם 1/4 כוס שמן = 50 גרם לשכבה שניה- 350 גרם נוטלה למי סוכר- כוס סוכר כוס מים אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבצק- בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות גבוה ונמשיך ללוש כ13 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה בחוץ/ לילה במקרר). נעבור למלית- בקערה נניח חמאה ושוקולד מריר ונמיס בפולסים במיקרו, נוסיף סוכר דמררה, קקאו במידת הצורך נוסיף שמן כדי לדלל את המלית אם היא יצאה סמיכה (לא תמיד צריך). נכין מראש את המי סוכר- נרתיח מים וסוכר על שהסוכר נמס לגמרי ונשמור במקרר. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל2, כל חתיכת בצק נרדד על משטח עם מעט קמח למלבן, נמרח על חצי מלבן מלית קקאו ונקפל ל2, נהדק את הקצוות טוב ונרדד שוב למלבן דק באותו הגודל, נמרח על כל הבצק ממרח נוטלה נקפל ל3, כל צד נביא למרכז שיהיה 3 שכבות אחת מעל השנייה, נהדק טוב את הקצוות שהשוקולד לא יברח, ונרדד את הבצק למלבן דק עד שהשכבות בצק נהיות מעט שקפקפות. בעזרת גלגלת פיצה נחתוך את הבצק לשורות בגודל שווה וכל שורה נחתוך למשלושלים. נקבע את הגודל של המשולשים לפי גודל הרוגלך שנרצה לקבל. כל משולש נגלגל מהצד הרחב לצר תוך כדי גלגול נמתח תוך כדי גלגול, נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כ25-35 דקות או עד השחמה מלאה. כאשר הרוגלך חמים ישר שיצאו מהתנור נבריש אותם טוב בסירופ סוכר, זה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

לחם ביתי עם סלמון ואבוקדו

90 דקות

קושי: בינוני

20 יוני

טארט שקדים ודבש

60 דקות

קושי: בינוני

27 ספטמבר

רכיבים

רוגלכים קטנטנים מפוצצים פשוט מפוצצים בשוקולד, הם פשוט נעלמים בשנייה אז ממליצה לכם להכפיל כמויות.

הוראות הכנה

רוגלכים קטנטנים מפוצצים פשוט מפוצצים בשוקולד, הם פשוט נעלמים בשנייה אז ממליצה לכם להכפיל כמויות.

  1. נתחיל בהכנת הבצק-
    בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.
  2. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות.
  3. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות גבוה ונמשיך ללוש כ13 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  4. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח
    (כשעה בחוץ/ לילה במקרר).
  5. נעבור למלית-
    בקערה נניח חמאה ושוקולד מריר ונמיס בפולסים במיקרו, נוסיף סוכר דמררה, קקאו
    במידת הצורך נוסיף שמן כדי לדלל את המלית אם היא יצאה סמיכה (לא תמיד צריך).
  6. נכין מראש את המי סוכר- נרתיח מים וסוכר על שהסוכר נמס לגמרי ונשמור במקרר.
  7. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל2, כל חתיכת בצק נרדד על משטח עם מעט קמח למלבן, נמרח על חצי מלבן מלית קקאו ונקפל ל2, נהדק את הקצוות טוב ונרדד שוב למלבן דק באותו הגודל, נמרח על כל הבצק ממרח נוטלה.
  8. נקפל ל3, כל צד נביא למרכז שיהיה 3 שכבות אחת מעל השנייה, נהדק טוב את הקצוות שהשוקולד לא יברח,
    ונרדד את הבצק למלבן דק עד שהשכבות בצק נהיות מעט שקפקפות.
  9. בעזרת גלגלת פיצה נחתוך את הבצק לשורות בגודל שווה וכל שורה נחתוך למשלושלים.
  10. נקבע את הגודל של המשולשים לפי גודל הרוגלך שנרצה לקבל.
  11. כל משולש נגלגל מהצד הרחב לצר תוך כדי גלגול נמתח תוך כדי גלגול, נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  12. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כ25-35 דקות או עד השחמה מלאה.
  13. כאשר הרוגלך חמים ישר שיצאו מהתנור נבריש אותם טוב בסירופ סוכר.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי