רוגלך במילוי אגוזי לוז

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

סופגניות קלאסיות

150 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

עוגת יום הולדת

180 דקות

קושי: קשה

27 ספטמבר

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בהכנת הבצק-
    בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.
  2. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות.
  3. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות בינונית ונמשיך ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  4. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. למלית-
    במעבד מזון נטחן אגוזי לוז לפירורים דקים, בקערה נניח חמאה רכה, סוכר דמררה וסוכר חום ונערבב.
  6. נוסיף את האגוזי לוז הטחונים והשמנת ונערבב עד קבלת תערובת אחידה.
  7. נכין מראש את המי סוכר-
    בקלחת נביא לרתיחה מים וסוכר עד המסה מלאה ונשמור במקרר עד שהרוגלך יהיה מוכן.
  8. לאחר התפחת הבצק נחלק אותו ל2 חלקים, כל חתיכת בצק נרדד למלבן בגודל אחיד.
  9. נמרח שכבה מהמלית במרכז ונקפל, נהדק טוב את הסגירה כדי שהמלית לא תצא בזמן הרידוד ונרדד שוב למלבן בגודל שווה.
  10. נמרח שכבה נוספת מהמלית ונקפל, נסגור הייטב את הקצוות ונרדד למלבן גדול.
  11. בעזרת גלגלת פיצה נחתוך את הבצק למשולשים ארוכים וצרים ונגלגל כל משולש לרוגלך.
  12. נניח את כל הרוגלכים במסודר על מגש עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ30 דקות, נוציא ונבריש במי סוכר.
    זה הכל תהנו!

תגובה אחת

  1. שלום!
    האם יש חלק במתכון שניתן להכין מראש ולשמור במקרר או להקפיא? ואם כן לכמה זמן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי