נתחיל בהכנת האורז- נשטוף טוב טוב את האורז כמה פעמים ונעביר במסננת עד שהמים יוצאים נקיים.
בסיר נניח את האורז המסונן, מלח ומים פושרים ונערבב, נניח על האש ונביא לרתיחה ונערבב מידי פעם, ננמיך לחום בינוני ונבשל עם מכסה סגור כ10 דקות, נכבה את האש ונשאיר את המכסה סגור עוד 12 דקות.
במקביל נכין את התחמיץ- בקלחת נניח חומץ אורז, סוכר ומלח ונביא לחימום עד שהמלח והסוכר נמסים לגמרי.
ברגע שהאורז מוכן נפתח את המכסה, נשפוך את התחמיץ ונערבב.
נכין תבנית מלבנית 20×20 ונרפד בניילון נמצד, נניח את האורז הדביק ונהדק טוב טוב, נכסה בניילון ונכניס למקרר לכמה שעות מומלץ לילה.
נוציא מקירור ונחלץ מהניילון, בעזרת סכין רטובה ניישר את השוליים, נחתוך מלבנים שווים בגודל 4×6 ס״מ, בכל פעם נרטיב את הסכין ונחתוך.
נחמם מחבת עם שמן ונטגן את הקוביות אורז מכל צד עז הזהבה (חום של 175 מעלות) ונוציא לצינון.
לטרטר-
נקצוץ טונה אדומה לקוביות קטנטנות, נקצוץ דקדק עירית, בצל שאלוט, נענע ופלפל צ׳ילי ונוסיף לקערה עם הדג, נוסיף מיונז, סריראצ׳ה, פונזו וגרידת לימון ונערבב הכל יחד ונתקן טעמים.
להגשה-
נפרוס אבוקדו לפרוסות דקות ונשטח, נחתוך מלבנים בגודל של הקריספי רייס ונניח מעל כל יחידה, נזלף מעט שמן זית ונפזר מלח ים, מעל כל מלבן נניח כף יפה מהטרטר, נקשט עם נקודה של סריראצ׳ה, עירית קצוצה ופרוסת פלפל צ׳ילי.
זה הכל תהנו מכל ביס🤍