קראק פאי

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פיסטוק רול

90 דקות

קושי: בינוני

3 ספטמבר

עוגת גבינה טרמיסו קרה- מופחתת סוכר

60 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

רכיבים

קראק פאי - אם אתם שואלים אותי זה הקינוח הכי מדויק לט״ו באב♥️

הוראות הכנה

קראק פאי - אם אתם שואלים אותי זה הקינוח הכי מדויק לט״ו באב♥️

  1. נתחיל בתחתית-
    בקערה נניח חמאה רכה, סוכר חום ולבן ונערבב יחד למשחה.
  2. נוסיף ביצה ונערבב היטב, נוסיף קמח, שיבולת שועל, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, נערבב הכל עד קבלת בצק דביק.
  3. נשטח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ25 דקות או עד השחמה מלאה.
  4. נוציא ונצנן בחוץ עד שמתקרר לגמרי, נשבור לחתיכות ונכניס למעבד מזון יחד עם חמאה מומסת וסוכר דמררה, נטחן את הכל עד קבלת פירורים רטובים.
  5. בתבנית פאי קוטר 26-28 נניח את הפירורים ונשטח היטב לתבנית, בעזרת כף וניצור קלתית אחידה.
  6. נכניס את הקלתית לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל10 דקות, נוציא ונשמור עד שהמלית מוכנה.
  7. למלית-
    בקערה נניח סוכרים, נוסיף חמאה מומסת ונערבב, נוסיף מלח, מחית וניל ושמנת ונטרוף יחד.
  8. לבסוף נוסיף את החלמונים ונערבב עד תערובת חלקה.
  9. ניצוק את המלית על הקלתית שאפינו ונכניס לתנור 170 מעלות כ30 דקות.
  10. נוציא את הקראק פאי מאפייה ונצנן בחוץ, נכניס למקרר עד שמתקרר לגמרי, נבזוק באבקת סוכר ונחתוך לפרוסות שוות.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי