קראפין מהיר הכנה

זמן הכנה

120 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

המבורגר ביתי

90 דקות

קושי: בינוני

5 נובמבר

קובנה עננים

90 דקות

קושי: בינוני

21 יוני

רכיבים

קראפין מהיר הכנה! במקור קראפין זהו מאפה מבצק קרואסון שאופים אותו בתבניות מאפין, בצק כרוך דורש הרבה דיוק כדי להגיע לתוצאה המושלמת! קבלו מתכון בגרסה שכל אחד יכול להכין בבית❤️

הוראות הכנה

קראפין מהיר הכנה! במקור קראפין זהו מאפה מבצק קרואסון שאופים אותו בתבניות מאפין, בצק כרוך דורש הרבה דיוק כדי להגיע לתוצאה המושלמת! קבלו מתכון בגרסה שכל אחד יכול להכין בבית❤️

  1. מילויים-
    ניתן למלא בגנאש מוקצף, קצפת, פטיסייר או אפילו ממרח שוקולד שאוהבים.
    אנחנו עשינו מילוי פטיסייר קרמל.
  2. נתחיל בבצק-
    בקערת המיקסר נניח חלב, שמרים, סוכר ונערבב.
  3. נוסיף ביצה וקמח ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד איחוד.
  4. נוסיף מלח ונמשיך את פעולת המיקסר על מהירות בינונית, נוסיף בהדרגה חמאה עד שנטמעת לגמרי.
  5. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות גבוה כ6 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות.
  6. נניח את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח (מומלץ לילה במקרר).
  7. שעה לפני הרידוד נוציא את החמאה מהמקרר ונניח בטמפרטורת החדר שתהיה רכה למריחה.
  8. לאחר שהבצק תפח נניח אותו על משטח מקומח ונרדד למלבן דק, נמרץ בחמאה רכה ונקפל ל3 (חלק עליון למרכז והחלק התחתון מעליו) ניתן לראות בסרטון.
  9. *נקח בחשבון שככל שנרד דק יותר יצאו לנו יותר שכבות בקראפין.
  10. נרדד שוב את הבצק לאורך כאשר הצדדים הסגורים לצד ימין ושמאל, נמרח שכבה נוספת של חמאה ונקפל שוב ל3 חלק עליון למרכז והחלק התחתון מעליו.
  11. נכניס את הבצק למקפיא ל10 דקות, נוציא ונרדד למלבן דק, בעזרת גלגלת פיצה נחתוך לרצועות בעובי 4 ס״מ וכל כרצועה נגלגל לשבלול.
  12. נניח בתבניות מאפין משומנות בחמאה ונתפיח כ40 דקות.
  13. נחמם תנור ל180 מעלות חום עליון תחתון ונכניס לאפייה כ30 דקות או עד שהמאפים שחומים.
  14. כאשר הקראפין חם נטבול אותו בקערה עם סוכר, נצנן מעט בחוץ וניתן למלא בכל מילוי שאוהבים!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי