קיש בטטה ובצל מקורמל

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

מגולגלות תמרים

40 דקות

קושי: קל

15 אוקטובר

סלט אנדיב עם אגסים וקממבר

30 דקות

קושי: קל

23 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בבצק-
    במיקסר נניח קמח, חמאה חתוכה לקוביות ומלח, נפעיל עד קבלת פירורים דקים, נוסיף מים ונפעיל עד בצק חלק ואחיד.
  2. את הבצק נרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי של 2 מ״מ ונכניס למקפיא ל10 דקות,
    נוציא את הבצק ונחלץ מהנייר אפייה, נחתוך לפי גודל התבנית ונסדר את הבצק בתוך התבנית, נחתוך את ייתרת הבצק שנשארה בשוליים ונשמור במקפיא עד שהמלית מוכנה.
  3. למלית-
    נחתוך בצלים לרצועות ונטגן לאט עם חמאה עד שהבצל משחים ומתקרמל.
  4. בקערה נפרדת נערבב ביצים עם שמנת, נוסיף את הבצל המקורמל, גבינת קוואטרו פורמאג’י של גד ומלח ופלפל.
  5. ניצוק 2/3 מהבלילה לבסיס הקיש שהכנו, נסדר שכבה של בטטות פרוסות דק אחת ליד השנה ומעל ניצוק את ייתרת הבלילה, נסדר שכבה נוספת של בטטות מסודרות זו ליד זו
    ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ35-40 דקות, נוציא נצנן בחוץ.
    זה הכל תהנו!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי