קיורטוש

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

מופלטות

60 דקות

קושי: בינוני

23 יוני

מלאווח ביתי

קושי: קל

4 ינואר

רכיבים

קיורטוש קלאסי ממש כמו בדוכנים בהונגריה

הוראות הכנה

קיורטוש קלאסי ממש כמו בדוכנים בהונגריה

  1. נתחיל בהכנת הבצק-
    בקערה המיקסר עם וו לישה נניח ביצה, חלב, שמנת חמוצה, סוכר, שמרים, קמח ומלח.
  2. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את החמאה בהדרגה ונמשיך כ2 דקות נוספות.
  3. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות בינונית ונמשיך ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  4. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. בזמן שהבצק תופח נכין כלי שמתאים לקיורטוש לא לכולם יש אז לאפיית הקיורטוש אני השתמשתי במערוך מנירוסטה שעטפתי אותו בנייר כסף, לחלופין ניתן להשתמש בקופסאות שימורים ריקות או פחיות ולעטוף בנייר כסף.
  6. לאחר שהבצק תפח נחלק ל7 חלקים שווים.
  7. כל חתיכה נרדד ונגלגל לרצועה ארוכה ודקה, נגלגל על סביב הכלי שעליו אנו אופים ונהדק הייטב. (אין צורך בהתפחה נוספת)
  8. נבריש את הקיורטוש בחמאה מומסת ונפזר מעל סוכר.
  9. נכניס את הקיורטוש לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו לאפייה כ25-30 דקות או עד השחמה.
  10. מומלץ להגיש לצד גלידה ורוטב שוקולד, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי