נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את החמאה בהדרגה ונמשיך כ2 דקות נוספות.
נעלה את עוצמת המיקסר למהירות בינונית ונמשיך ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
בזמן שהבצק תופח נכין כלי שמתאים לקיורטוש לא לכולם יש אז לאפיית הקיורטוש אני השתמשתי במערוך מנירוסטה שעטפתי אותו בנייר כסף, לחלופין ניתן להשתמש בקופסאות שימורים ריקות או פחיות ולעטוף בנייר כסף.
לאחר שהבצק תפח נחלק ל7 חלקים שווים.
כל חתיכה נרדד ונגלגל לרצועה ארוכה ודקה, נגלגל על סביב הכלי שעליו אנו אופים ונהדק הייטב. (אין צורך בהתפחה נוספת)
נבריש את הקיורטוש בחמאה מומסת ונפזר מעל סוכר.
נכניס את הקיורטוש לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו לאפייה כ25-30 דקות או עד השחמה.