קוסקוס ומפרום אותנטי

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

בקלאווה

60 דקות

קושי: קל

4 יולי

עוגת שכבות וניל

120 דקות

קושי: בינוני

23 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בקוסקוס-
    נחמם סיר אידוי לקוסקוס (קוסקוסייר) עם מים בתחתית.
  2. בקערה רחבה נשים סולת, מלח ושמן ונערבב טוב טוב בעזרת הידיים, נוסיף את הכוס מים בהדרגה ונערבב עד פירורים לחים.
  3. נשים את הסולת בסיר אידוי ובעזרת גב של כף עץ ניצור חורים שיצאו משם האדים, נכסה על אש נמוכה ל40 דקות.
  4. ניתן לקוסקוס מעט להתקרר ונעביר במסננת עד קבלת קוסקוס אוורירי מאוד.
  5. למפרום-
    נקלף תפוחי אדמה, נחתוך כל תפוח אדמה ל3 פרוסות בעובי בינוני ולכל פרוסה ניצור חריץ בעזרת הסכין, מה שאנחנו רוצים לקבל זה פתח למילוי הקציצה ניתן לראות בסרטון.
  6. נניח את התפוחי אדמה בקערה עם מים וכף מלח ונשרה 20 דקות.
  7. נעבור לקציצה- במעבד מזון נניח כוסברה, פטרוזיליה, בצל, תפוח אדמה ושום ונפעיל עד שנהיה קצוץ דק.
  8. בקערה נניח בשר טחון, את התערובת שטחנו, פירורי לחם, תבלינים ושמן.
  9. נלוש הכל טוב טוב עד תערובת אחידה, נכסה ונניח במקרר עד שימוש.
  10. נחלץ את התפוחי אדמה מהמים ונייבש, נמלא במרכז בקציצה וניישר בעזרת היידים.
  11. נעבור לטיגון-
    נכין קערה עם קמח וקערה נוספת עם ביצים ורסק עגבניות.
  12. נחמם מחבת עם כמות נדיבה של שמן,
    נטבול כל מפרום בתערובת הקמח ומיד לאחר מכן בתערובת הביצה, נעביר לשמן החם ונטגן מכל צד עד הזהבה, נוציא למגש מרופד בנייר סופג.
  13. לרוטב-
    בסיר רחב עם מעט שמן נשים שום כתוש ותבלינים, נערבב מעט ונוסיף פחית עגבניות חתוכות דק.
  14. נוסיף מים ונביא לרתיחה, נכניס את המפרום ונסדר שאחד נשען על השני.
  15. בקערה נשים רסק עגבניות ומים חמים ונכסה את המפרום בנוזלים.
  16. נכסה ונבשל על אש נמוכה כ35 דקות או עד שהתפוח אדמה התרכך, זה הכל נגיש לצד הקוסקוס שלנו תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי