@a.bake.and.cake קובה סלק- *כמות ל20 קובות למעטפת- 2 כוסות סולת 1 כפית מלח 3 כפות שמן 3/4 כוס מים חמימים למילוי- 500 גרם בשר טחון 1 בצל כפית פפריקה חצי כפית מלח חצי כפית בהרט כפית שום גבישי לרוטב- 2 בצלים 2 סלקים בינונים 2 ענפי סלרי כף וחצי רסק עגבניות כפית פפריקה מתוקה כפית מלח לימון חצי כף סוכר כפית בהרט חצי כפית פלפל שחור ליטר מים מיץ מחצי לימון אופן ההכנה: נתחיל במילוי- במחבת עם מעט שמן נטגן בצל עד הזהבה, נוסיף את הבשר הטחון, והתבלינים ונטגן עד שהבשר מחליף צבע וכל הנוזלים מתאדים. בעזרת מסננת נסנן את כל הנוזלים שנשארו, את הבשר נעביר לקערה רחבה ונכניס למקפיא לקירור מהיר של חצי שעה. נעבור למעטפת- בקערה נניח סולת ומלח ונערבב, נוסיף שמן ואת המים נוסיף בהדרגה ונלוש טוב כמה דקות, אנחנו רוצים לקבל בצק מעט דביק אבל נעים, נכסה את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר ל20 דק. נעבור להרכבת הקובה- נקח חתיכת בצק ונרדד אותה דק בעזרת מערוך, נקח כף מהמילוי ונניח במרכז, את המילוי נדחוס בעזרת הגב של הכף ונשאיר שוליים נקיים, בעזרת האצבעות נסגור את הקצוות ונוציא/ נגזור את שאריות הבצק המיותרות, את הקובה שנוצרה נלחץ טוב בעזרת שתי הידיים כדי להוציא את שאריות האוויר שנוצרו בין הבשר לבצק ונגלגל לעיגול יפה ואחיד. לאחר שסיימנו לגלגל את כל הקובות נניח אותן במקפיא עד שהמרק מוכן. למרק- בסיר רחב ונמוך עם מעט שמן נטגן בצל חתוך לרצועות, נוסיף סלרי וסלק קצוצים. לסיר נוסיף רסק עגבניות, תבלינים ונערבב. נשפוך מים ונביא לרתיחה כ25-30 דקות עם מכסה סגור עד שהסלק מתרכך, נטעם ונתקן תיבול. כשהאש נמוכה נוסיף את הקובות למרק ונבשל כ35 דקות, לבסוף נוסיף לימון וזה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
כמות ל20 קובות
כמות ל20 קובות
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי