צמות שמרים פטיסייר ושקולד צ'יפס

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake צמות שמרים פטיסייר ושוקולד צ’יפס @BenGingi ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

טירמיסו פיסטוק

90 דקות

קושי: בינוני

20 יוני

ריזוטו פטריות קרמי

40 דקות

קושי: קל

4 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בהכנת הבצק-
    בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.
  2. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות.
  3. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות גבוהה-בינונית ונמשיך ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  4. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. נעבור לפטיסייר-
    בקלחת נניח חלב, וניל וכף מכמות הסוכר שרשום, נביא לסף רתיחה.
  6. בקערה נפרדת נניח חלמונים, סוכר וקורנפלור ונטרוף לאיחוד.
  7. נעשה השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים – תוך כדי ערבוב נשפוך בהדרגה את החלב לקערה.
  8. נחזיר את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
  9. נפעיל על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שקרם מתחיל להסמיך ויש ביעבוע, ברגע שיש ביעבוע נמשיך לערבב כ20 שניות ונוריד מהאש.
  10. נעביר את הקרם לקערה ונכסה בניילון נצמד ישירות על הקרם כמה שיותר צמוד, נכניס למקרר עד קירור מלא כשעה-שעה וחצי.
  11. נכין את המי סוכר מראש-
    בקלחת נביא לרתיחה מים וסוכר עד המסה מלאה ונשמור בקירור עד שימוש.
  12. לאחר שהבצק תפח נוריד אותו למשטח מקומח, נרדד למלבן אחיד וגדול.
  13. נמרח על חצי מהמלבן את הקרם פטיסייר שהכנו, נפזר מעל שוקולד צ’יפס ונקפל ל2 את החלק העליון של הבצק מעל הקרם פטיסייר, נהדק הייטב ונעבור מעט עם המערוך להידוק.
  14. נחתוך בעזרת גלגלת פיצה את המלבן ל12 מלבנים שווים בגודלם וכל מלבן נחתוך ל3 רצועות, נקלע צמה וכך נמשיך עם כל השאר.
  15. נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, נכסה ונתפיח את המאפים כחצי שעה.
  16. נבריש בביצה ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ35 דקות או עד השחמה מלא, נוציא ונבריש במי סוכר.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי