צלי כתף בסגנון מרוקאי מתכון מהיר בסיר לחץ של הנינג'ה סמארט ליד
נשרה את החומוס לילה בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה.
בסיר סמארט ליד של נינג’ה על מצב טיגון וצלייה נשים שמן, נצרוב את הקוביות צלי כתף עד השחמה מכל צד, נוסיף כוס מים ונעביר את הסיר למצב סיר לחץ שחרור טבעי 30 דקות (לעומת למעלה משעתיים בבישול רגיל על הגז!),
בזמן שהבשר מתבשל נבשל בסיר עם מים ומלח את החומוס שהשרנו כחצי שעה ונסנן.
נחזור לבשר-
לאחר הבישול נפתח את הסיר ונשמור את הנוזלים, נוציא את הבשר ונשמור בצד.
בסיר על מצב טיגון נניח שמן, שיני שום פרוסות ופלפל צ׳ילי פרוס, נערבב כחצי דקה בזהירות לא לשרוף את השום ונוסיף גמבות פרוסות ונמשיך בטיגון כ2 דקות, נוסיף את החומוס, פפריקה, כורכום ומלח ונערבב, נוסיף את המים של הבשר ששמרנו ועוד חצי כוס מים, נוסיף כוסברה ונבשל עד שהחומוס רך, נוסיף את החתיכות בשר ונערבב, נתקן תיבול וזה הכל תהנו!