@a.bake.and.cake צ’יפס פירה עם איולי שום ובזיליקום! לצ׳יפס- 500 גרם תפוחי אדמה 50 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת 1/2 כוס קורנפלור = 60 גרם 4 כפות קמח = 50 גרם 4 גבעולים של עירית כפית וחצי מלח איולי שום ובזיליקום- קופסת עלי בזיליקום 50 גרם גבינת פרמזן 4 שיני שום בצל שאלוט 150 גרם מיונז אופן ההכנה: נתחיל בלקלף תפוחי אדמה ולחתוך לקוביות, נכניס לסיר עם מים חמים ומלח לבישול של 20 דקות כד ריכוך מלא. נוציא, נסנן ונמעך לפירה חלק, נוסיף פרמז׳ן, עירית קצוצה, מלח, קמח וקורונפלור ונערבב טוב למסה אחידה. נעביר את הפירה לשקית זיפר בגודל L ניישר לעובי אחיד ונכניס למקפיא לשעה. בינתים נעבור לאיולי- במעבד מזון נניח בזיליקום, פרמז׳ן, שום, בצל ומיונז, נטחן הכל יחד עד קבלת רוטב חלק ואחיד. נוציא את הפירה ונגזור את השקית שישמור על הצורה, נחתוך לרצועות בגודל של צ’יפס. נחמם מחבת עם שמן ונטגן את הצ’יפס עד הזהבה, נוציא לרשת צינון. נגיש לצד האיולי וזה הכל תהנו!
♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי