פריקסה תוניסאי מסורתי

זמן הכנה

120 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

לאפה שווארמה בהכנה ביתית

120 דקות

קושי: בינוני

28 אוקטובר

פיצה מורטי

180 דקות

קושי: בינוני

24 ספטמבר

רכיבים

פריקסה תוניסאי מסורתי שאתם חייבים להכין! הוא כל כך קל להכנה, טעים וכיף להגשה:) (14 יח')

הוראות הכנה

פריקסה תוניסאי מסורתי שאתם חייבים להכין! הוא כל כך קל להכנה, טעים וכיף להגשה:) (14 יח')

  1. בקערת המיקסר נניח מים, סוכר, שמרים וקמח ונערבב לאיחוד.
  2. תוך כדי פעולת המיקסר נוסיף את השמן בהדרגה, עד קבלת בצק אחיד.
  3. לבסוף נוסיף את המלח ונלוש כ7 דקות נוספות.
  4. יתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
  5. נניח בקערה משומנת ונתפיח כשעה.
  6. לאחר התפחת הבצק נחלק לכדורים שווים (70 גרם)
  7. בעזרת הידיים נפתח לכל כדור, נוציא לו את האוויר וניצור צורת אליפסה של פריקסה.
  8. את הפריקסה נניח על נייר אפייה חתוך שגזרנו מראש ונניח להתפחה כ30 דקות.
  9. בינתיים נחמם סיר רחב עם שמן (ליטר וחצי) על 180 מעלות – חום בינוני.
  10. כאשר השמן חם נכניס את הפריקסה עם הנייר אפייה.
  11. נשלוף בקלות את הנייר מהשמן וניתן לכל צד כמה דקות עד שיגיע להשחמה.
  12. *חובה לשמור כל הזמן על אש בינונית ,שהשמן לא יהיה רותח מידי אחרת הפריקסה יהיה מוכן מבחוץ ובצקי מבפנים.
  13. מוציאים את הפריקסה מטיגון ומניחים על צלחת מרופדת בנייר מגבת.
  14. חותכים באמצע וממלאים במה שאוהבים.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי