פריז ברסט

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

קיורטוש

90 דקות

קושי: בינוני

28 אוקטובר

קובנה עננים

90 דקות

קושי: בינוני

21 יוני

רכיבים

פריז ברסט חגגי ומרשים, הג׳וקר שלי בשולחן החג! הפעם השתמשתי בנייר אפייה ״הנמל״ ויצירתי ממנו שקית זילוף זריזה לזילוף הפרלינה במתכון.

הוראות הכנה

פריז ברסט חגגי ומרשים, הג׳וקר שלי בשולחן החג! הפעם השתמשתי בנייר אפייה ״הנמל״ ויצירתי ממנו שקית זילוף זריזה לזילוף הפרלינה במתכון.

  1. נתחיל בהכנת הקרם מוסלין-
    בקלחת נניח חלב, וניל ונביא לסף רתיחה.
  2. בקערה נפרדת נניח חלמונים, סוכר וקורנפלור ונטרוף לאיחוד.
  3. נעשה השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים – תוך כדי ערבוב נשפוך בהדרגה את החלב לקערה.
  4. נחזיר את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
  5. נפעיל על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך ויש ביעבוע, ברגע שיש ביעבוע נמשיך לערבב כ20 שניות ונוריד מהאש.
  6. נוסיף אל הקרם החם את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שנטמעת לגמרי, נעביר לצלחת רחבה/ מגש ונעטוף בניילון נצמד ישירות על הקרם כמה שיותר צמוד.
  7. נכניס למקרר עד קירור מלא כשעה-שעה וחצי.
  8. בסיר על חום בינוני נניח חמאה, חלב, מים ,סוכר ומלח ונביא לרתיחה.
    נוריד מהאש ונוסיף בבת אחת את הקמח ונערבב היטב לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
  9. נחזיר את הסיר על חום נמוך-בינוני לייבוש הבצק כ-2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
  10. נעביר את הבצק איך שהוא לקירור במיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה מספר דקות עד שהבצק מעט חמים ולא רותח.
  11. לאחר שהבצק התקרר נתחיל להוסיף את הביצים בהדרגה אל קערת המיקסר, בקערה נשקשק את הביצים וכל פעם נוסיף מעט התערובת הביצים, לא בבת אחת, הבצק כל פעם בהוספת הביצים יתפרק ויתחבר מחדש.
  12. -חשוב לציין שכמות הביצים משתנה בהתאם לייבוש הבצק, אין כמות מדוייקת ולכן צריך להפסיק בהוספת הביצים כאשר הבצק מגיע למרקם הרצוי.
  13. בצק הפחזניות לא אמור להיות בצקי ולא נוזלי מידי.
  14. בודקים את המרקם כאשר מותחים חתיכת בצק בין שתי האצבעות ואמור להיווצר חוט שלא נקרע ולהרגיש מעט התנגדות מהבצק במשיכה.
  15. נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן ועל תבנית עם נייר אפייה נזלף 2 עיגולים צמודים אחד לשני בקוטר 18 (רצוי להיעזר לסמן עם רינג) ונפזר סוכר גבישי ואגוזי לוז.
  16. בסרטון אני עשיתי 2 עיגולים צמודים אחד לשני ועוד עיגול אחד מעל כדי ליצור נפח לאחר האפייה
  17. בנוסף אפיתי בנפרד עוד עיגול אחד בודד דק יותר באותו קוטר כדי ליצור שכבה נוספת ממולאת בפרלינה בתוך הפריז ברסט, אפשרי לעשות כך אך לא חובה.
  18. את הפריז ברסט נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון, כ-40-45 דקות משתנה מתנור לתנור.
  19. אפיית הבצק רבוך מאוד קריטית ולכן אסור!! לפתוח את דלת התנור בכל מהלך האפייה.
  20. מוציאים לאחר כמה דקות מהרגע שכל הפריז ברסט קיבל צבע שחום בכל הצדדים.
  21. אם נוציא כאשר מעט בהיר הפריז ברסט יצנח כאשר נוציא מהתנור.
    לאחר האפייה נוציא ונצנן בחוץ עד קירור.
  22. נחזור לקרם מוסלין-
    נוסיף מקירור את הקרם ונפתח בעזרת מטרפה, נוסיף את המחית פרלינה ונערבב עד איחוד.
  23. נעביר את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  24. נחתוך את החלק העליון של הפריז ברסט ונמרח שכבה דקה של פרלינה לוז ונפזר כמה אגוזי לוז מעל
  25. נזלף את הקרם מוסלין ונסגור עם החלק העליון שחתכנו, נפזר מעל אבקת סוכר ונגיש, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי