פיסטוק רול

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake

פיסטוק-רול! לבצק- 500 גרם קמח חצי כוס סוכר = 100 גרם ביצה l 25 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים (כף) 100 מ״ל שמנת חמוצה 3/4 כוס חלב = 160 גרם 100 גרם חמאה 2/3 כף מלח = 7 גרם למלית פיסטוק- 400 גרם פיסטוקים טבעיים טחונים 120 גרם אבקת סוכר = כוס 170 גרם חמאה לציפוי- 100 גרם גבינת שמנת 1/4 כוס שמנת להקצפה = 50 גרם 1/2 כוס אבקת סוכר = 60 גרם נתחיל בהכנת הבצק- בקערה המיקסר עם וו לישה נניח ביצה, חלב, שמנת חמוצה, סוכר, שמרים, קמח ומלח. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את החמאה בהדרגה ונמשיך כ2 דקות נוספות. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות גבוה-בינונית ונמשיך ללוש *כ10 דקות* עד קבלת בצק חלק ואחיד זמן לישת הבצק חשוב מאוד למרקם הסופי ולפיתוח הגלוטן. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה). נעבור למלית הפיסטוק- בקערה נניח פיסטוקים טחונים, אבקת סוכר וחמאה ונערבב היטב עד קבלת משחה חלקה. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל2 חלקים שווים, כל חלק נרדד למלבן בעובי דק ואחיד, נמרח מעל את מלית הפיסטוק (במידה והמלית התקררה והתקשתה ניתן להכניס לכמה שניות במיקרו לריכוך). בעזרת גלגלת פיצה לפרוס לרצועות בעובי אחיד, נגלגל לשבלול ונהדק. נניח את הפיסטוק-רול במרווחים בתבנית מתאימה לאפייה, נכסה ונתפיח כ45 דקות. נכין בינתיים את הציפוי- נערבב יחד בקערה גבינת שמנת, שמנת להקצפה ואבקת סוכר ונניח בקירור. נחמם תנור ל175 מעלות טורבו ונכניס את הפיסטוק-רול לאפייה כ35 דקות או עד הזהבה מלמעלה ומלמטה. נוציא ונצנן בחוץ. נצפה בציפוי גבינה ונפזר פיסטוקים מעל לקישוט, זה הכל תהנו!!

♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

לביבות לחנוכה

40 דקות

קושי: קל

1 יולי

קציצות עוף ואפונה

60 דקות

קושי: קל

15 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בקערה המיקסר עם וו לישה נניח ביצה, חלב, שמנת חמוצה, סוכר, שמרים, קמח ומלח.
  2. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את החמאה בהדרגה ונמשיך כ2 דקות נוספות.
  3. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות גבוה-בינונית ונמשיך ללוש *כ10 דקות* עד קבלת בצק חלק ואחיד זמן לישת הבצק חשוב מאוד למרקם הסופי ולפיתוח הגלוטן.
  4. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. נעבור למלית הפיסטוק-
    בקערה נניח פיסטוקים טחונים, אבקת סוכר וחמאה ונערבב היטב עד קבלת משחה חלקה.
  6. .לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל2 חלקים שווים, כל חלק נרדד למלבן בעובי דק ואחיד, נמרח מעל את מלית הפיסטוק (במידה והמלית התקררה והתקשתה ניתן להכניס לכמה שניות במיקרו לריכוך).
  7. בעזרת גלגלת פיצה לפרוס לרצועות בעובי אחיד, נגלגל לשבלול ונהדק.
  8. נניח את הפיסטוק-רול במרווחים בתבנית מתאימה לאפייה, נכסה ונתפיח כ45 דקות.
  9. נכין בינתיים את הציפוי- נערבב יחד בקערה גבינת שמנת, שמנת להקצפה ואבקת סוכר ונניח בקירור.
  10. נחמם תנור ל175 מעלות טורבו ונכניס את הפיסטוק-רול לאפייה כ35 דקות או עד הזהבה מלמעלה ומלמטה.
  11. נוציא ונצנן בחוץ.
  12. נצפה בציפוי גבינה ונפזר פיסטוקים מעל לקישוט
    זה הכל תהנו!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי