על תבנית עם נייר אפייה נפזר מלח גס בערימות קטנות, מעל נניח את התפוחי אדמה בשלמותם נכניס תנור שחומם מראש 200 מעלות כ45-50 דקות ומוציאים כאשר התפו״א רכים.
מקלפים אותם ומעבירים במסננת/ במועך פירה.
מניחים על משטח העבודה ומוסיפים קמח, מלח וחלמון, לשים בעדינות עד הטמעה של כל המרכיבים ולא יותר, הבצק מעט דביק זה בסדר.
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים ל4 חלקים, כל חלק מרדדים לנחש וחותכים לריבועים קטנים.
מחממים סיר עם מים רותחים + כף מלח ומכניסים את הניוקי לבישול, הניוקי לאחר דקה שתיים יצוף זה אומר לנו שהוא מוכן ונוציא אותו למים קרים כדי לעצור את הבישול נסנן ונשמור שהרוטב יהיה מוכן (נשמור כוס ממי בישול הניוקי לטובת הרוטב).
נעבור לדג-
נייבש את הדג בעזרת נייר מגבת, נזלף עליו שמן זית מלח ופלפל משני הצדדים.
נחמם מחבת טוב טוב *בלי שמן* ונניח את הדג על הצד עם העור ונלחץ עליו כמה שניות עם היידים, ננמיך את האש מעט לחום בינוני וניתן לו כמה דקות עד שרואים שהוא כמעט מוכן, נהפוך לצד השני לדקה וחצי ונוציא.
באותה מחבת שהכנו את הדג נעשה את הרוטב לניוקי-
נניח קוביות שום של דורות ו3 קוביות של בצל מטוגן קצוץ, נוסיף חצי מכמות החמאה ונערבב יחד.
נוסיף מעט ממי בישול הניוקי (כל פעם קצת) ונטבל במלח ופלפל, נוסיף שוב מעט מהמי בישול ונמתין שמעט יצטמצם.
נוסיף את הניוקי שבישלנו ונערבב עם הרוטב, נוסיף את ייתרת החמאה, אם צריך מעט נוזלים מהמי בישול נוסיף ונערבב.
נכבה את האש ונגרד פנימה פרמז׳ן, מערבב לאיחוד וזה הכל, נניח את הניוקי בצלחת הגשה, מעל נניח את הדג ותהנו!