נתחיל בהכנת הקראמבל –
בקערת המיקסר עם וו גיטרה נניח חמאה, קמח וסוכר,
נפעיל על מהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד.
נרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 1.5 מ״מ.
נניח על מגש ישר ונכניס למקפיא.
לפחזניות-
בסיר על חום בינוני נניח חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח ונביא לרתיחה (חשוב שיהיה רתיחה מספר שניות).
נוריד מהאש, נוסיף בבת אחת את הקמח ונערבב היטב לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
נחזיר את הסיר על חום נמוך-בינוני לייבוש הבצק כדקה וחצי תוך כדי ערבוב מתמיד.
נעביר את הבצק לקירור במיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה כמספר דקות.
לאחר שהבצק התקרר אך נשאר חמים נתחיל להוסיף את הביצים לקערת המיקסר, בקערה נשקשק את הביצים וכל פעם נוסיף מעט התערובת הביצים (לא בבת אחת) הבצק כל פעם בהוספת הביצים יתפרק ויתחבר מחדש.
-חשוב לציין שכמות הביצים משתנה בהתאם לייבוש הבצק, אין כמות מדוייקת ולכן צריך להפסיק בהוספת הביצים כאשר הבצק מגיע למרקם הרצוי.
בצק הפחזניות לא אמור להיות בצקי ולא נוזלי מידי.
בודקים את המרקם כאשר מותחים חתיכת בצק בין שתי האצבעות ואמור להיווצר חוט שלא נקרע.
נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר עגול ועל תבנית עם נייר אפייה נזלף עיגולים במרווחים בגודל שווה.
נוציא את הקראמבל מהקפאה, בעזרת קורצן נקרוץ עיגולים בגודל הפחזניה, נניח את העיגולים מעל הפחזניות.
את הפחזניות נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון.
אפיית הפחזניות מאוד קריטית להצלחתם ולכן אסור!! לפתוח את דלת התנור בכל מהלך האפייה.
את הפחזניות אופים כ35 דקות, מוציאים כאשר כל הפחזניות קיבלו גוון זהוב.
לציפוי קרמל-
*נכין מראש קערה גדולה עם קרח ומים לעצור את בישול הקרמל*
בקלחת נניח מים וסוכר, נפעיל על חום גבוה וננענע מדי פעם את הקלחת (לא לערבב) לאט לאט עד שנהיה קרמל בגוון ענברי.
כאשר הגענו לגוון קרמלי נניח את התחתית של הקלחת בקערה עם הקרח (בזהירות שלא יכנס מים לקרמל) נצפה את החלק העליון של הפחזנית בקרמל ונוריד שאריות, נניח על תבנית עם נייר אפייה כאשר החלק העליון מופנה כלפי מטה.
ניתן לפחזניות להתקרר בחוץ ואז בעזרת שק זילוף נמלא בקרם, את הפחזניות נשמור בקירור, תהנו!