פוקאצ'ה

זמן הכנה

120 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

סלט ביצים

30 דקות

קושי: קל

3 ספטמבר

דונאטס בציפוי גלייז קרמל וקינמון

90 דקות

קושי: בינוני

4 ינואר

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בקערת המיקסר נניח קמח ומים בלבד ונפעיל על מהירות איטית כ3 דקות (ניתן לעשות גם ידנית), נשאיר את הבצק בקערה לנוח כ40 דקות (פעולה זו נקראת אוטוליזה).
  2. לאחר 40 דקות נפעיל את המיקסר על מהירות בינונית, נוסיף שמרים ניתן להם להיטמע ולאחר מכן נוסיף את המלח, ניתן לבצק לישה של 5 דקות.
  3. נוסיף לקערת המיקסר בהדרגה את השמן זית עד שהכל נטמע ונקבל בצק אחיד.
  4. נניח את הבצק בקערה משומנת וניתן לו לנוח עד הכפלת הנפח.
    ניתן לעשות מהכמות 3 פוקאצ’ות בינונית או אחת גדולה.
  5. ניתן לעשות מהכמות 3 פוקאצ’ות בינונית או אחת גדולה.
  6. לפוקאצה גדולה – נכין תבנית מלבנית גדולה ומשומנת בשמן זית.
  7. לפוקאצות קטנות- תבנית תנור עם נייר אפייה משומן בשמן זית.
  8. לאחר שהבצק תפח נעצב אותו על משטח רטוב במים.
  9. ונניח על תבנית משומנת, נכסה את התבנית וניתן לבצק לנוח בתוך התבנית כ35 דקות.
  10. בנתיים נחמם תנור על 220 מעלות טורבו.
  11. נכין מראש את התוספות על הפוקאצה, אני שמתי פסטו, בצל סגול ועגבניות שרי, אפשר לשים כל תוספת שאוהבים.
  12. לאחר שהבצק נח בתבנית נזלף מעליו שמן זית ובעזרת האצבעות נעשה חורים בבצק, נשים את התוספות מעל ונכניס לתנור כ20 דקות, נוציא ונצנן מעט בחוץ, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי