עוגת תותים

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

כדורי עוואמה

40 דקות

קושי: בינוני

1 יולי

טארט טאטן בגירסא המלוחה

30 דקות

קושי: קל

27 ספטמבר

רכיבים

כלכך חיכיתי שתגיע עונת התותים כדי להכין את העוגה הזו! עוגת תותים וקצפת, קלאסית, מרשימה והכי טעימה שיש🍓

הוראות הכנה

כלכך חיכיתי שתגיע עונת התותים כדי להכין את העוגה הזו! עוגת תותים וקצפת, קלאסית, מרשימה והכי טעימה שיש🍓

  1. בקערה המיקסר עם בלון הקצפה נניח חלבונים, נפעיל על מהירות בינונית כדקה, נוסיף סוכר בהדרגה נמשיך בהקצפה כ7 דקות עד קבלת קצף מבריק ויציב.
  2. לקערה נוסיף חלמונים, שמן ונערבב, נוסיף מיץ תפוזים
    ונערבב.
  3. ננפה לתערובת את הקמח ואבקת האפייה, בעזרת מטרפה ידנית נערבב בעדינות עד שמתקבלת בלילה חלקה ותפוחה.
  4. נעביר את הבלילה לתבנית קוטר 20 מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות כ45 דקות או עד שמכניסים קיסם ויוצא עם פירורים לחים.
  5. נוציא ונצנן את העוגה בטמפרטורת החדר.
  6. לסירופ-
    בקלחת נביא לרתיחה סוכר מים וגרידת תפוז ונשמור במקרר.
  7. לקרם-
    בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח גבינת מסקרפונה ונפתח אותה כדקה, נוסיף שמנת להקצפה, סוכר ווניל ונפעיל על מהירות בינונית עד קבלת קרם יציב.
  8. להרכבה-
    נשטוף ונחתוך חצי מכמות התותים לחצאים, את שאר התותים נחתוך לקוביות קטנות.
  9. נחלץ את העוגה שאפינו מהתבנית ונחתוך בעזרת סכין מסור במרכז ל2 חלקים.
  10. ברינג או תבנית בקוטר 20 נניח בסיס של עוגה ונבריש את העוגה בסירופ שהכנו.
  11. נסדר תותים בדפנות העוגה שהחלק הישר מופנה כלפי מטה (ניתן לראות בסרטון).
  12. נניח מעל את הקרם מסקרפונה וניישר בעזרת כף, נניח במרכז את התותים שחתכנו לקוביות.
  13. נבריש בסירופ את החלק השני של הטורט ונכסה את העוגה, נכניס את העוגה למקרר לפחות לשעתיים, אחרי הקירור נחלץ מהתבנית ונפרוס.
    תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי