עוגת שמנת של אליאב כחלון ז"ל

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

קל

@a.bake.and.cake

עוגת שמנת של אליאב כחלון ז״ל הכנתי לאליאב ביום העצוב הזה את העוגה שכל כך אהב, אליאב הוא קרוב משפחתי שנפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום א' באב תשע"ד (28.7.2014). השבוע ביקשתי מאמא של אליאב את המתכון לעוגה שאהב כדי לפרסם לכם, להנציח ולתת מקום לזיכרון. אימו יוכי סיפרה לי שאליאב חזר הביתה מהצבא אחת לשבועיים, היא היתה מכינה בשבילו את העוגה שאהב, והיום היא מתקשה לאפות את העוגה ומכינה אותה לרגעים מיוחדים ולמי שאהוב עליה במיוחד. לעוגת שמנת- לבצק- 200 גרם חמאה 1/4 כוס סוכר 2 סוכר וניל 2 חלמונים 2 כוסות קמח תופח למלית- 500 גרם גבינה לבנה 9% 200 מ״ל שמנת חמוצה 250 מ״ל שמנת מתוקה 3 סוכר וניל כוס סוכר 2 כפות פודינג וניל אופן ההכנה: נתחיל בבצק- בקערה נניח חמאה רכה, סוכר וסוכר וניל ונטרוף לאיחוד, נוסיף חלמונים ונערבב, נוסיף את הקמח ונלוש טוב עד קבלת בצק אחיד. נחלק את הבצק ל2/3 ו1/3. בתבנית קוטר 26 נשטח טוב את ה2/3 בצק וניישר בעזרת כף, את ייתר הבצק נאפה בתור פירורים בתבנית נפרדת. נחמם תנור ל180 מעלות טורבו ונכניס לאפייה כ30 דקות עד הזהבה מלאה, נוציא ונצנן בחוץ. למלית- בקערה המיקסר עם בלון הקצפה נניח גבינה לבנה, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל, נפעיל עד קבלת קרם, נוסיף פודינג ונפעיל שוב עד איחוד. ניצוק את הקרם מעל הבסיס שאפינו, נפזר מעל את הפירורים ונכניס למקרר לקירור של כמה שעות עד שהעוגה מתייצבת, זה הכל💓

♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פסטה ברוטב שמנת פטריות עם סלמון צרוב

60 דקות

קושי: קל

5 אוגוסט

חריימה אורגינל

40 דקות

קושי: קל

1 יולי

רכיבים

עוגת שמנת של אליאב כחלון ז״ל הכנתי לאליאב ביום העצוב הזה את העוגה שכל כך אהב, אליאב הוא קרוב משפחתי שנפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום א' באב תשע"ד (28.7.2014). השבוע ביקשתי מאמא של אליאב את המתכון לעוגה שאהב כדי לפרסם לכם, להנציח ולתת מקום לזיכרון. אימו יוכי סיפרה לי שאליאב חזר הביתה מהצבא אחת לשבועיים, היא היתה מכינה בשבילו את העוגה שאהב, והיום היא מתקשה לאפות את העוגה ומכינה אותה לרגעים מיוחדים ולמי שאהוב עליה במיוחד.

הוראות הכנה

עוגת שמנת של אליאב כחלון ז״ל הכנתי לאליאב ביום העצוב הזה את העוגה שכל כך אהב, אליאב הוא קרוב משפחתי שנפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום א' באב תשע"ד (28.7.2014). השבוע ביקשתי מאמא של אליאב את המתכון לעוגה שאהב כדי לפרסם לכם, להנציח ולתת מקום לזיכרון. אימו יוכי סיפרה לי שאליאב חזר הביתה מהצבא אחת לשבועיים, היא היתה מכינה בשבילו את העוגה שאהב, והיום היא מתקשה לאפות את העוגה ומכינה אותה לרגעים מיוחדים ולמי שאהוב עליה במיוחד.

  1. נתחיל בבצק-
    בקערה נניח חמאה רכה, סוכר וסוכר וניל ונטרוף לאיחוד, נוסיף חלמונים ונערבב, נוסיף את הקמח ונלוש טוב עד קבלת בצק אחיד.
  2. נחלק את הבצק ל2/3 ו1/3.
  3. בתבנית קוטר 26 נשטח טוב את ה2/3 בצק וניישר בעזרת כף, את ייתר הבצק נאפה בתור פירורים בתבנית נפרדת.
  4. נחמם תנור ל180 מעלות טורבו ונכניס לאפייה כ30 דקות עד הזהבה מלאה, נוציא ונצנן בחוץ.
  5. למלית-
    בקערה המיקסר עם בלון הקצפה נניח גבינה לבנה, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל, נפעיל עד קבלת קרם, נוסיף פודינג ונפעיל שוב עד איחוד.
  6. ניצוק את הקרם מעל הבסיס שאפינו, נפזר מעל את הפירורים ונכניס למקרר לקירור של כמה שעות עד שהעוגה מתייצבת.
    זה הכל💓

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי