עוגת שכבות דבש וקרם וניל, קלאסית ונימוחה,
ללא ספק אחת האהובות שיצא לכם להכין בחג הקרוב!
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח ביצים וסוכר ונפעיל על מהירות בינונית כ5 דקות עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
נוסיף שמן ובעזרת מטרפה נערבב, לאחר מכן נוסיף דבש ונערבב.
נוסיף קקאו, קינמון, קמח, אבקת אפייה ותה ונערבב יחד עד קבלת תערובת חלקה.
נשמן תבנית קוטר 20 גבוהה ונרפד בנייר אפייה, ניצוק את בלילת העוגה ונכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות חום עליון תחתון כשעה או עד שמכניסים קיסם ויוצא עם פירורים לחים.
נוציא את העוגה מאפייה וניתן לה להתקרר כשעה בחוץ, ולאחר מכן נכניס למקרר לעוד שעה.
לאחר שהעוגה התקררה נחלץ מהתבנית ונחתוך במרכז עם סכין מסור ל3 שכבות של עוגה.
לקרם-
בקערה המיקסר עם בלון הקצפה נשים שמנת וסוכר ונפעיל על מהירות בינונית עד קבלת קרם לא מאוד יציב, נוסיף את הפודינג ונמשיך בפעולת המיקסר עד קבלת קצף ייציב.
נתחיל לבנות את העוגה- בצלחת הגשה נניח את שכבת הבסיס של העוגה, מעל נמרח כ1/3 מכמות הקרם ונניח שכבה נוספת.
כך נחזור על הפעולה על בניית כל השכבות, את העוגה נשמור בקירור, תהנו!