@a.bake.and.cake עוגת שוקולד וקרם אוראו! לבסיס (כמות ל2 תבניות של תנור)- 8 ביצים כוס וחצי סוכר = 300 גרם כוס וחצי קמח = 195 גרם 1/4 כוס קקאו = 25 גרם 2 כפיות אבקת אפייה לקרם- 500 מל שמנת להקצפה 38% 1/4 כוס סוכר = 50 גרם 2 כפות פודינג וניל 176 גרם עוגיות אוראו טחונות (חבילה שלמה) לציפוי- 250 מל שמנת להקצפה 2 כפות סוכר כף פודניג וניל אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבסיסים- נשמן 2 תבניות של תנור ונניח מעל נייר אפייה וניישר מעט שידבק טוב לתבנית. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח ביצים עם מעט מלח ונפעיל על מהירות בינונית כדקה, נוסיף בהדרגה את הסוכר ונמשיך כ10 דקות עד קבלת קצף תפוח מאוד ובהיר. ננפה פנימה את קמח, אבקת אפייה וקקאו ובעזרת מטרפה נערבב עד קבלת בלילה חלקה, נעביר חצי מכמות הבלילה לתבנית ובעזרת כף ניישר. נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות חום עליון תחתון כ12 דקות או עד שמעט השחים והרולדה רכה, לאחר מכן נאפה את התבנית השניה נוציא ונצנן בחוץ. נחלץ מהנייר אפייה ונחתוך מכל בסיס 2 רצועות בגודל שווה, סה״כ 2 רצועות של עוגה. לקרם- בקערת המיקסר נניח שמנת להקצפה וסוכר ונפעיל על מהירות בינונית, נוסיף פודינג ונפעיל שוב עד איחוד, לבסוף נוסיף את העוגיות אוראו ונאחד. מעל כל רצועה נניח מהקרם וניישר, נתחיל בלגלגל את הרצועה הראשונה לגליל, נחבר איפה שהסתיים הגלגול רצועה נוספת וכך נמשיך לגלגל את כל שאר הרצועות ונניח את העוגה על צלחת הגשה. נעבור לקרם לציפוי- בקערת המיקסר נניח שמנת להקצפה, סוכר ונפעיל יחד, נוסיף פודינג עד קבלת קרם ייציב. נעטוף את העוגה בקרם וניישר בעזרת פלטה מדורגת. נקשט בשוקולד מריר ועוגיות, את העוגה נשמור במקרר וזה הכל תהנו!
♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי