עוגת פתיבר בסגנון טירמיסו עם פקאן

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

קל

@a.bake.and.cake לכבוד שבועות הכנתי עוגת פתיבר בסגנון טירמיסו עם פקאן! הפעם לקחתי את העוגת פתיבר שאנחנו מכירים למקום שלי, קצת שונה ומיוחד, רציתי להביא את אפקט הוואו, הוספתי פקאנים, קפה וקקאו. אני כבר התאהבתי בה ואין לי ספק שהיא תהיה אצלי בשולחן החג! תבנית בקוטר 22- 24 רכיבים: לקלתית: 250 גרם פתיבר קלאסי 120 גרם חמאה מומסת כפית וחצי קפה נמס למלית גבינה: 500 גרם גבינה לבנה 9% 225 גרם גבינת שמנת 25% 3/4 כוס סוכר לבן 500 מ"ל שמנת מתוקה 32% 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 100 גרם פקאן מסוכר גרוס דק לטבילה: פתיבר קלאסי תמצית אספרסו ארוך לקישוט: קצפת : 125 גרם שמנת להקצפה 38% כף אבקת סוכר פירורי פתיבר שהכנו מראש אבקת קקאו הכנה: שלב 1: במעבד מזון טוחנים יחד פתיבר, חמאה ונס קפה בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית שלב 2: משטחים 2/3 שליש מהתערובת בתחתית התבנית, מהדקים ומפזרים מעט קקאו. את שאר התערובת שומרים לקישוט. שלב 3: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת להקצפה, סוכר לבן ופודינג עד לקבלת תערובת יציבה וחלקה. שלב 4: מקפלים לתערובת את הפקאן המסוכר. שלב 5: יוצקים מחצית מקרם הפקאן על התחתית. טובלים פתיבר באספרסו ומניחים על המלית, מפזרים קקאו על הפתיבר ומניחים את יתרת המלית. שלב 6: מיישרים ומעבירים למקרר לארבע שעות. שלב 7: מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף. שלב 8: מפזרים על העוגה את פירורי הפתיבר שהשארנו ומזלפים סביב העוגה קצפת. שלב 9: מפזרים קקאו סביב הקצפת ומחזירים למקרר עד להגשה. פרסום ממומן בשיתוף עם אסם נסטלה #פתיבר_אסם_שבועות ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

כדורי תמרים וחמאת בוטנים

30 דקות

קושי: קל

5 אוגוסט

עוגת גבינה של פעם

180 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

רכיבים

הפעם לקחתי את העוגת פתיבר שאנחנו מכירים למקום שלי, קצת שונה ומיוחד, רציתי להביא את אפקט הוואו, הוספתי פקאנים, קפה וקקאו אני כבר התאהבתי בה ואין לי ספק שהיא תהיה אצלי בשולחן החג!

הוראות הכנה

הפעם לקחתי את העוגת פתיבר שאנחנו מכירים למקום שלי, קצת שונה ומיוחד, רציתי להביא את אפקט הוואו, הוספתי פקאנים, קפה וקקאו אני כבר התאהבתי בה ואין לי ספק שהיא תהיה אצלי בשולחן החג!

  1. במעבד מזון טוחנים יחד פתיבר, חמאה ונס קפה בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. משטחים 2/3 שליש מהתערובת בתחתית התבנית, מהדקים ומפזרים מעט קקאו. את שאר התערובת שומרים לקישוט.
  3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת להקצפה, סוכר לבן ופודינג עד לקבלת תערובת יציבה וחלקה.
  4. מקפלים לתערובת את הפקאן המסוכר.
  5. יוצקים מחצית מקרם הפקאן על התחתית. טובלים פתיבר באספרסו ומניחים על המלית, מפזרים קקאו על הפתיבר ומניחים את יתרת המלית.
  6. מיישרים ומעבירים למקרר לארבע שעות.
  7. מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.
  8. מפזרים על העוגה את פירורי הפתיבר שהשארנו ומזלפים סביב העוגה קצפת.
  9. מפזרים קקאו סביב הקצפת ומחזירים למקרר עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי