עוגת פקאן קרמל הפוכה

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

קל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

סופגניות מריטוצו

90 דקות

קושי: בינוני

7 אוקטובר

חלה עם קציצות ערוק

90 דקות

קושי: בינוני

5 אוגוסט

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בקרמל פקאן-
  2. בקלחת נניח חמאה, סוכר דמררה ומייפל ונביא להמסה של הסוכר וביעבוע, נוסיף פקאן קצוץ, נערבב ונוריד מאש.
  3. נשמן ונרפד בנייר אפייה תבנית אינגליש גדולה 31 ס״מ, ניצוק את בלילת הפקאן בתחתית התבנית ניישר ונניח בצד.
  4. נעבור לעוגת וניל-
  5. בקערה נניח חמאה רכה מאוד וסוכר ונטרוף טוב להקרמה קלה, נוסיף מחית וניל, מלח ונערבב.
  6. נוסיף את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב אחת אחרי השניה.
  7. נוסיף לקערה אבקת אפייה, ובפעימות נוסיף חצי מכמות השמנת וחצי מכמות הקמח ונערבב מעט, שוב נוסיף את ייתרת השמנת והקמח ונערבב לתערובת חלקה וקרמית.
  8. נעביר את בלילת העוגה לתבנית עם הקרמל פקאן ניישר מעט ונכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות חום עליון תחתון, העוגה צריכה להיות כשעה בתנור או עד שמכניסים קיסם ויוצא עם פירורים לחים.
  9. נוציא מאפייה ונמתין מספר דקות שלא תהיה רותחת, נהפוך את העוגה בזהירות על מגש ונשלוף בעדינות את התבנית, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי