@a.bake.and.cake עוגת יום הולדת! השתמשתי בסדרת השוקולדים החדשה של מימונס׳🤍 5 ביצים כוס ורבע סוכר = 250 גרם כוס ורבע שמן = 250 גרם 50 גרם שוקולד מריר 1/4 כוס קקאו = 30 גרם 1/2 כוס שוקולית = 65 גרם 2 כוסות קמח תופח = 260 גרם כוס מים = 240 מ״ל מילוי / גנאש מוקצף- 150 גרם שמנת להקצפה 38% 150 גרם שוקולד חלב מימונס׳ לאחר הקירור עוד- 100 גרם שמנת להקצפה 38% 3 כפות פודינג וניל לציפוי קרם חמאה- 200 גרם חמאה 3/4 כוס קקאו = 90 גרם כוס וחצי אבקת סוכר =180 גרם אופן ההכנה: נתחיל בגנאש מוקצף- בקלחת נרתיח 150 גרם שמנת, בקערה נניח שוקולד קצוץ ומעל ניצוק את השמנת החמה, נמתין דקה שתים ונערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר עד השימוש. נעבור לעוגה- בפולסים במיקרו נמיס יחד שוקולד מריר ושמן ונניח בצד. בקערה עם מיקסר יד או במיקסר נניח ביצים וסוכר ונפעיל על מהירות בינונית כ5 דקות עד קבלת קצף תפוח, נוסיף את השוקולד והשמן שהמסנו ונערבב לאיחוד, נוסיף קקאו, קמח תופח, שוקולית ומים ונערבב טוב עד קבלת בלילה חלקה. ניצוק את בלילת העוגה לתבנית קוטר 22 ונכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות כ45-50 דקות או עד שמכניסים קיסם ויוצא עם פירורים לחים, נוציא ונצנן עד קירור מלא. לאחר שהעוגה התקררה נחלק אותה בעזרת סכין שיניים ל2 פרוסות שוות. נחזור לגנאש המוקצף- נוציא מקירור את הגנאש שהכנו מראש, נוסיף שמנת להקצפה ונפעיל עד קבלת קרם, נוסיף פודינג ונפעיל שוב עד קבלת קרם ייציב. נתחיל בהרכבה- בקערה נניח מעט מהקרם כדי להדביק את השכבה הראשונה של העוגה, נניח שכבה של עוגה, חצי מכמות הקרם וניישר עם כף/ פלטה, נניח שכבה נוספת של עוגה ומעל נניח את ייתרת הקרם, בעזרת פלטה ניישר את השכבה החיצונית של העוגה ונוריד את שאריות הקרם המיותרות. נכניס את העוגה לקירור של שעתיים להתייצבות. לקרם חמאה לעיטוף- בקערת המיקסר נניח חמאה רכה, אבקת סוכר וקקאו ונפעיל עד קבלת קרם, לאחר קירור העוגה נזלף את הקרם מסביב לעוגה וניישר עם קלף לעיטוף חלק ויפה, ניתן לזלף מעל את ייתרת הקרם ולקשט עם סוכריות, זה הכל תהנו! פרסום ממומן בשיתוף מימונס @maimon’s #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
השתמשתי בסדרת השוקולדים החדשה של מימונס
השתמשתי בסדרת השוקולדים החדשה של מימונס
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי