עוגת וניל שכבות ריבה ופיסטוקים

זמן הכנה

150 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake

עוגת וניל שכבות ריבה ופיסטוקים לעוגת וניל- 200 גרם חמאה רכה מאוד כוס ורבע סוכר = 300 גרם 5 ביצים L 2 וחצי כוסות קמח = 325 גרם שקית אבקת אפייה כוס ורבע חלב = 312 מ״ל כפית מחית וניל איכותית לקרם- מיכל וחצי שמנת להקצפה 38% = 350 מ״ל 1/4 כוס סוכר = 50 גרם 3 כפות פודינג וניל למילוי- צנצנת ריבת תות 100 גרם פיסטוקים גרוסים אופן ההכנה: נתחיל בלשמן ולרפד בנייר אפייה תבנית קוטר 22. בקערה נניח חמאה רכה מאוד וסוכר ונטרוף טוב להקרמה קלה, נוסיף מחית וניל ונערבב. נוסיף את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב אחת אחרי השניה, נוסיף לקערה אבקת אפייה, ובפעימות נוסיף חצי מכמות החלב וחצי מכמות הקמח ונערבב מעט, שוב נוסיף את ייתרת החלב והקמח ונערבב לתערובת חלקה וקרמית. ניצוק את בלילת העוגה לתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ-50 דקות או עד שמכניסים קיסם ויוצא עם פירורים לחים. נצנן את העוגה ונחלץ מהתבנית, בעזרת סכין לחם נפרוס את העוגה ל3 שכבות ונניח במקרר עד שהעוגה מתקררת. לקרם- בקערת המיקסר נניח שמנת וסוכר ונפעיל עד קבלת קרם, נוסיף פודינג ונפעיל שוב עד קבלת קרם ייציב. נתחיל בבנית העוגה- נניח שכבה של עובדה בבסיס ומעל נניח כ1/3 מכמות הקרם, נמרח מעל ריבה ונפזר פיסטוקים, כך נמשיך עם שאר השכבות, בשכבת הטופ נמרח מהקרם ונפזר פיסטוקים לקישוט, את העוגה נשמור בקירור. זה הכל תהנו!

♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

רולדת שוקולד ואגוזי לוז

60 דקות

קושי: בינוני

5 נובמבר

עוגיות קינדר

40 דקות

קושי: בינוני

15 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בלשמן ולרפד בנייר אפייה תבנית קוטר 22.
  2. בקערה נניח חמאה רכה מאוד וסוכר ונטרוף טוב להקרמה קלה, נוסיף מחית וניל ונערבב.
  3. נוסיף את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב אחת אחרי השניה, נוסיף לקערה אבקת אפייה, ובפעימות נוסיף חצי מכמות החלב וחצי מכמות הקמח ונערבב מעט, שוב נוסיף את ייתרת החלב והקמח ונערבב לתערובת חלקה וקרמית.
  4. ניצוק את בלילת העוגה לתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ-50 דקות או עד שמכניסים קיסם ויוצא עם פירורים לחים.
  5. נצנן את העוגה ונחלץ מהתבנית, בעזרת סכין לחם נפרוס את העוגה ל3 שכבות ונניח במקרר עד שהעוגה מתקררת.
  6. לקרם-
    בקערת המיקסר נניח שמנת וסוכר ונפעיל עד קבלת קרם, נוסיף פודינג ונפעיל שוב עד קבלת קרם ייציב.
  7. נתחיל בבנית העוגה-
    נניח שכבה של עובדה בבסיס ומעל נניח כ1/3 מכמות הקרם.
  8. נמרח מעל ריבה ונפזר פיסטוקים, כך נמשיך עם שאר השכבות, בשכבת הטופ נמרח מהקרם ונפזר פיסטוקים לקישוט, את העוגה נשמור בקירור.
  9. זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי