עוגת וניל בסגנון צ'יפריאני

זמן הכנה

רמת קושי

קל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

מפרום

80 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

פרגיות ממולאות לט"ו בשבט

90 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נכין מראש מסת ג׳לטין לפטיסייר- בקערה נניח ג׳לטין ומים פושרים נערבב ונניח במקרר עד שמתייצב.
  2. לקרם פטיסייר-
    בקלחת נניח חלב, וניל וכף מכמות הסוכר שרשום, נביא לסף רתיחה.
    בקערה נפרדת נניח חלמונים, סוכר וקורנפלור ונטרוף לאיחוד.
  3. נעשה השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים, תוך כדי ערבוב נשפוך בהדרגה את החלב לקערה, נחזיר את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
  4. נפעיל על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שקרם מתחיל להסמיך ויש ביעבוע
    ברגע שיש ביעבוע נמשיך לערבב כ20 שניות ונוריד מהאש.
  5. נוסיף את המסת ג׳לטין לקרם החם ונערבב טוב עד שנמסה לגמרי, נעביר את הקרם לכלי שטוח ונכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר עד שמתקרר לגמרי.
  6. נעבור לעוגת ספוג-
    בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח ביצים וסוכר ונפעיל על מהירות בינונית כ7 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה.
  7. ננפה פנימה קמח ונקפל בעזרת לקקן בעדינות עד הטמעה.
  8. נעביר לתבנית קוטר 24 מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו כ40 דקות.
  9. נוציא ונצנן בחוץ עד קירור מלא,
    נחלץ מהתבנית ונחלק את העוגה בעזרת סכין לחם/ מסור של עוגות ל4 שכבות דקות ואחידות.
  10. נחזור לקרם פטיסייר אחרי שהתקרר לגמרי-
    נעביר את הקרם לקערה גדולה ונפתח אותו היטב עם מטרפה במהירות גבוהה עד שאין גושים בכלל.
  11. בקערת המיקסר נקציף שמנת להקצפה וסוכר על מהירות בינונית עד שמתקבל קרם ייציב.
  12. נקפל את השמנת המוקפצת לקרם פטיסייר בהדרגה עד שמתקבל קרם חלק ויפה.
  13. נניח שכבה של עוגת ספוג על בסיס מתאים ומבריק אותה מעט במי סוכר, נזלף כ1/3 מכמות הקרם על העוגה וניישר עם פלטה.
  14. ניח שכבה נוספת של עוגת ספוג ונבריש במי סוכר וכך נבנה את השכבות עד שמתקבל 4 שכבות של עוגת ספוג ו3 שכבות של קרם דיפלומט.
  15. נכניס את העוגה למקרר לשעתיים עד שמתייצבת.
  16. אחרי הקירור נכין את המרנג-
    בקערה עמידה בחום נניח חלבונים וסוכר.
  17. נניח על בן מארי (סיר על חום בינוני עם מים בתחתית) ונטרוף בלי הפסקה עד שהסוכר נמס לגמרי.
  18. נעביר את התערובת לקערת המיקסר עם בלון הקצפה ונפעיל על מהירות בינונית 7-8 דקות עד קבלת מרנג ייציב.
  19. נצפה את העוגה במרנג וניישר עם פלטה, ניצור קוצים עם המרנג בחלק עליון של העוגה, לאחר שעיצבנו אותה עם המרנג נחרוך עם ברנר את העוגה מכל הצדדים וזה הכל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי