עוגת גבינה של פעם

זמן הכנה

180 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake את המתכון הזה הכנתי כדי להנציח את אהרון פרש ז״ל רס"מ בן 36 אב לחמישה, נפל בעת מילוי תפקידו. הוא מאוד אהב עוגות ובמיוחד עוגות גבינה. אהרון ז״ל היה בן אדם מדהים, אבא מסור, ובעל למופת. יצא ב 7:00 בלי להסס נלחם בגבורה רבה. ירו לו על הרכב ביציאה מאופקים למרות הכל המשיך לכיוון הבסיס חשב שיגיע למקום מבטחים. הגיע לבסיס אורים של "יפיקוד העורף" שבדרום איפה ששירת, שמע יריות, יצא והבין שמדובר במחבלים מהר התקשר למפקד שלו ולכל החבר׳ה הותיקים שהיו מאחוריו ועדכן אותם לא לבוא כי יורים עליהם. הוא הציל הרבה נפשות! גם בעת צרה חשב על הזולת אחרי שעידכן את חבריו יצא לקח נשק של קצינה שהיתה שם על הריצפה וממש ניסה להשתלט על האירוע אך היו רבים ואכזריים💔 יהי זכרו ברוך. עוגת גבינה של פעם- 6 ביצים L כוס וחצי סוכר = 300 גרם 500 גרם גבינה לבנה 9% 250 גרם גבינת שמנת 15%-25% גביע שמנת חמוצה 15% (200 מ״ל) גביע שמנת חמוצה 27% (200 מ״ל) 4 כפות פודינג וניל = 40 גרם 1/2 כוס קמח = 60 גרם 3 כפות קורנפלור = 30 גרם אופן ההכנה: נתחיל בלחמם תנור על 220 מעלות חום עליון תחתון (סטטי) שבתחתית התנור יש מגש של תנור עם מים. נעבור לרפד תבנית עגולה קוטר 24 בנייר אפייה. לעוגה- בקערה גדולה נניח גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה ונטרוף טוב. נפריד ביצים לחלבונים וחלמונים, את החלמונים (הצהוב) נניח בקערת הגבינות, ננפה פנימה פודינג, קמח וקורנפלור ונערבב טוב עד איחוד. בקערת המיקסר נניח החלבונים עם בלון הקצפה, נפעיל על מהירות בינונית ונוסיף בהדרגה את הסוכר כ6 דקות עד שמתקבל קצץ רך ולא מאוד יציב. נעביר ב3 פעימות את החלבון המוצקף אל קערת הגבינות ונאחד באמצעות לקקן בתנועות קיפול עד קבלת בלילה חלקה תפוחה ולבנה. ניצוק את בלילת העוגה אל התבנית שהכנו מראש, ננער מעט להוציא את הבועות אוויר וניישר בעזרת כף. נכניס לתנור שחיממנו 220 מעלות סטטי כ20 דקות, לאחר 20 דקות נפתח את דלת התנור להוציא אדים ונוריד את חום התנור ל150 מעלות. נמשיך לאפות את העוגה עוד שעה, לאחר שעה נכבה את התנור ונפתח מעט את דלת התנור וניתן לעוגה להשאר בפנים כ40 דקות להצטנן, לאחר מכן נוציא אותה וניתן לה להתקרר בחוץ, נכניס אותה למקרר ל5-6 שעות לפחות (מומלץ לילה). לאחר הקירור נחלץ אותה בזהירות מהתבנית ונבזוק עליה אבקת סוכר, זה הכל תהנו! #standwithisrael✡️🇮🇱 #standwithisrael✡️🇮🇱 #עוגתגבינה #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

אוזני המן מבצק קקאו במילוי נוטלה ושוקולד לבן

40 דקות

קושי: קל

26 יוני

בורקס פתוח במילוי תרד

40 דקות

קושי: קל

24 ספטמבר

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בלחמם תנור על 220 מעלות חום עליון תחתון (סטטי) שבתחתית התנור יש מגש של תנור עם מים.
  2. נעבור לרפד תבנית עגולה קוטר 24 בנייר אפייה.
  3. לעוגה-
    בקערה גדולה נניח גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה ונטרוף טוב.
  4. נפריד ביצים לחלבונים וחלמונים, את החלמונים (הצהוב) נניח בקערת הגבינות, ננפה פנימה פודינג, קמח וקורנפלור ונערבב טוב עד איחוד.
  5. בקערת המיקסר נניח החלבונים עם בלון הקצפה, נפעיל על מהירות בינונית ונוסיף בהדרגה את הסוכר כ6 דקות עד שמתקבל קצץ רך ולא מאוד יציב.
  6. נעביר ב3 פעימות את החלבון המוצקף אל קערת הגבינות ונאחד באמצעות לקקן בתנועות קיפול עד קבלת בלילה חלקה תפוחה ולבנה.
  7. ניצוק את בלילת העוגה אל התבנית שהכנו מראש, ננער מעט להוציא את הבועות אוויר וניישר בעזרת כף.
  8. נכניס לתנור שחיממנו 220 מעלות סטטי כ20 דקות, לאחר 20 דקות נפתח את דלת התנור להוציא אדים ונוריד את חום התנור ל150 מעלות.
  9. נמשיך לאפות את העוגה עוד שעה, לאחר שעה נכבה את התנור ונפתח מעט את דלת התנור וניתן לעוגה להשאר בפנים כ40 דקות להצטנן, לאחר מכן נוציא אותה וניתן לה להתקרר בחוץ, נכניס אותה למקרר ל5-6 שעות לפחות (מומלץ לילה).
  10. לאחר הקירור נחלץ אותה בזהירות מהתבנית ונבזוק עליה אבקת סוכר.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי