@a.bake.and.cake את המתכון הזה הכנתי כדי להנציח את אדיר מאיר עבודי ז״ל, היום זהו יום הולדתו ה-24 שלא זכה לחגוג💔. אדיר מאיר נפל בבא״ח העורף בסיס זיקים בשבת השחורה כאשר הגן בגופו על 90 טירונים מירי מחבלים. הוא אהב מתוק ביניהם עוגת ביסקוויטים שאמא שלו הייתה מכינה. אדיר היה בן אדם ערכי, בן אדם של נתינה לאחרים, תמיד חשב על האחרים לפני על עצמו, אהב לעזור והיה איכפתי. אדיר היה מפקד שתמיד היה הראשון שנלחם, הראשון שחותר למגע והוא הוכיח זאת באותה שבת כאשר דאג שהטירונים שלו שהתגייסו רק לפני חודשיים, ירדו מהעמדות שמירה של הבסיס ובמקום זה יעלו מפקדים לאחר מכן הכניס את הטירונים למיגוניות כדי שיהיו מוגנים ויצא להילחם ביחד עם הסגל שלו בכל הכח, בחירוף נפש למען אותם חיילים שכל כך אהב, חיילים שרק התגייסו וחזרו למשפחות שלהם בריאים ושלמים. בזכות התושייה הגבורה והלחימה המקצועית של אדיר ואנשי הסגל שלו הבסיס לא נכבש ובמותם ציוו ל90 חיילים את חייהם. יהי זכרו ברוך הי״ד לעוגת ביסקוויטים- 2 שרוולים של פתיבר (500 גרם) לקרם- 250 גרם גבינת שמנת 15% 500 מ״ל שמנת להקצפה 38% 1/3 כוס אבקת סוכר 1/4 כוס פודינג וניל לטבילה- 2 כוסות חלב תמצית אספרסו / 2 כפיות קפה נמס מהול במים לגנאש- 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד חלב 200 מ״ל שמנת להקצפה 38% אופן ההכנה- (השתמשתי בתבנית פיירקס מלבנית 35x23) נתחיל בהכנת הקרם- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח גבינת שמנת, שמנת להקצפה, אבקת סוכר ופודינג וניל ונפעיל על מהירות בינונית עד קבלת קרם רך אך יציב. נכין קערה עם חלב וקפה, נטבול את הפתיבר בקפה ונסדר אחד ליד השני בתבנית מלבנית, נסדר 2 שכבות של פתיבר טבול בקפה. נכסה בחצי מכמות הקרם שהכנו וניישר בעזרת פלטה, נסדר 2 שכבות נוספות של בסקוויטים טבולים בקפה, נכסה בקרם שנותר וניישר. נכניס את העוגה למקרר לשעה לפחות שתתייצב לפני הגנאש. לגנאש- בקערה נניח שוקולד חלב ומריר שקצצנו, בקלחת נרתיח שמנת ונשפוך את השמנת החמה מעל השוקולד, נמתין כדקה ואז נערבב עד שהכל נמס והגנאש חלק. נוציא את העוגה מקירור ונשפוך את הגנאש מעל העוגה, נניע מעט את התבנית לכיסוי מלא של העוגה, נכניס את העוגה למקרר להתייצבות של 3 שעות לפחות, וזה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי