עוגת בומב אלפחורס

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

קרוק מאדאם

30 דקות

קושי: קל

24 ספטמבר

בורקס טורקי

60 דקות

קושי: בינוני

3 ספטמבר

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בהכנת הבסיס-
    בקערה המיקסר עם בלון הקצפה נניח ביצים וקורט מלח ונפעיל על מהירות בינונית, נוסיף סוכר בהדרגה ונמשיך בהקצפה מספר דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה, נוסיף קמח ואבקת אפייה ונערבב עד קבלת תערובת חלקה מגושים.
  2. נשמן 2 תבניות של תנור ונניח מעל נייר אפייה, נשמן את הנייר אפייה ונחלק את הבלילה ל2 התבניות בצורה שווה, ניישר עם פלטה ונכניס כל תבנית לתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו כ13 דקות, נוציא ונצנן בחוץ.
  3. לאחר שהבסיסים התקררו נחלץ מנייר האפייה ונקרוץ עיגול שגדול 5 ס״מ מהקערה/ התבנית בומב שעליה נרכיב את העוגה, נניח את הבסיס מעל ניילון נצמד ונניח את הניילון עם העוגה בתבנית בומב, נהדק לתבנית את העוגה ונחתוך את הבסיס במידת הצורך.
  4. נקרוץ עוד עיגול בקוטר של התבנית ואת השאריות נשמור להרכבת השכבות של העוגה.
  5. נעבור לקרם-
    בקערת המיקסר/ מיקסר יד נניח שמנת, סוכר וגבינת מסקרפונה, נפעיל על מהירות בינונית עד קבלת קרם, נוסיף פודינג ונפעיל עד קרם ייציב,
    נעביר 1/3 מכמות הקרם לקערה נפרדת, נוסיף ריבת חלב וקוקוס קלוי ונקפל לאיחוד.
  6. נניח 1/3 מכמות הקרם הלבן מעל בסיס העוגה וניישר עם פלטה, נניח שכבה של הבסיס, נניח מעל את הקרם ריבת חלב וניישר, נניח שכבה נוספת מהבסיס ומעל נניח את ייתרת הקרם הלבן שנשארה, ניישר עם פלטה ונסגור עם שכבת הבסיס, נכניס למקרר ל3 שעות.
  7. אחרי הקירור נעבור לציפוי-
    בקערה נניח שוקולד חלב, שוקולד מריר ושמן ונכניס לפולסים במיקרו על המסה מלאה.
  8. נחלץ את העוגה מהתבנית ומהניילון הנצמד ונניח על רשת שמתחתיה תבנית עם נייר אפייה, נצפה את העוגה בשוקולד שהמסנו וננער מהשאריות שוקולד, נזלף ריבת חלב ונפזר קוקוס קלוי, נשמור במקרר
    וזה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי