@a.bake.and.cake עוגות קסטה אישיות! לעוגת ספוג שוקולד- 4 ביצים 3/4 כוס סוכר = 150 גרם 3/4 כוס קמח = 100 גרם 1/4 כוס קקאו = 25 גרם כפית אבקת אפייה = 5 גרם לקרם- 500 מ״ל שמנת להקצפה 38% 200 גרם חלב מרוכז = 3/4 כוס 2 כפות פודינג וניל לציפוי- 300 גרם שוקולד מריר 80 גרם שבבי שקדים 70 גרם שמן אופן ההכנה: נתחיל בעוגת ספוג- נשמן תבנית של תנור (37x46) ונניח מעל נייר אפייה, ניישר בעזרת היידים שידבק טוב לתבנית. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח ביצים עם מעט מלח ונפעיל על מהירות בינונית כדקה, נוסיף בהדרגה את הסוכר ונמשיך מספר דקות עד קבלת קצף תפוח מאוד ובהיר. ננפה פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ובעזרת לקקן נערבב בתנועות קיפול עד תערובת חלקה, נעביר את הבלילה לתבנית ובעזרת פלטה או כף ניישר. נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות חום עליון תחתון כ12 דקות, נוציא ונצנן בחוץ. נעבור לקרם- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה נניח שמנת להקצפה ופודינג, נפעיל עד קבלת קרם ייציב, נוסיף את החלב מרוכז ונפעיל עד איחוד. להרכבה- נרפד בנייר אפייה תבנית מלבנית, נוודא שהתבנית בחצי מהגודל של תבנית התנור בה אפינו את העוגת ספוג שוקולד. נחלץ את העוגה מהנייר אפייה ונחתוך אותה ל2 חלקים שווים המתאימים לתבנית שעליה אנחנו מרכיבים את העוגה. נניח בבסיס התבנית שכבה ראשונה של עוגה, עליה נניח את הקרם שהכנו, ניישר בעזרת פלטה ונכסה עם שכבה נוספת של עוגה. את התבנית נכניס למקפיא להקפאה מלאה כ4-5 שעות. נוציא ונחלץ מהתבנית, נפרוס לפרוסות בגודל שווה ונשמור בהקפאה עד הציפוי. נעבור לציפוי- נמיס יחד שוקולד מריר ושמן בפולסים במיקרו, נוסיף שבבי שקדים ונערבב. נטבול את העוגות אישיות בשוקולד וננער משאריות עודפות. נניח על תבנית עם נייר אפייה לאחר מכן את העוגות נשמור במקפיא, זה הכל תהנו!
♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי