*חשוב לדעת שאוכלים את הספוליאטלה באותו יום של האפייה, ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקפיא וביום שנרצה להגיש נאפה.*
נתחיל בהכנת הבצק-
בקערת המיקסר עם וו לישה נניח קמח, דבש, מים ומלח, נפעיל על מהירות בינונית כ10 דקות עד שמתקבל קשה מאוד ואחיד, נכסה בניילון ונכניס למקרר לשעתיים.
לאחר מנוחה נחלק את הבצק ל2, נרדד מעט ונעביר כל חתיכת בצק במכונת פסטה, נתחיל במספר הכי גדול במכונה, נעביר את הבצק עוד פעמיים-שלוש נוספות במכונה וכל פעם נוריד עד שנעביר את הבצק במספר הכי דק.
נקמח טוב טוב בכל רידוד את הרצועות, נגלגל לגליל את הרצועות בצק שיהיה לנו יותר קל בגלגול עם החמאה.
נעבור לגלגול-
נכין קערה עם חמאה רכה, נתחיל בלמתוח את הבצק, נמרח שכבה דקה של חמאה ונגלגל, כל פעם נמתח טוב את הבצק ונגלגל עד שנגיע לסוף הרצועה,
נחבר את הרצועת בצק השניה לסוף הרצועת בצק הראשונה וכך נמשיך בגלגול, נמתח נמרח חמאה ונגלגל עד שמקבל גליל ארוך וחלק, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר ללילה.
ביינתים נכין את המלית-
בקלחת נניח חלב ונביא לרתיחה, נשפוך בהדרגה את הסולת ונערבב טוב עד הסמכה של התערובת, נעביר לקערה לצינון בטמ׳ החדר, נוסיף חלמונים, סוכר, ריקוטה ווניל ונערבב היטב עד קבלת תערובת חלקה, את המלית נשמור במקרר עד השימוש.
לאחר לילה של הגליל במקרר נוציא ונפרוס לפרוסות בגודל 1.5 ס״מ, כל עיגול נפתח בעזרת האצבעות מהמרכז כלפי חוץ לצורת קונכייה, נמלא מהמלית במרכז ונסגור את הקצוות, נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
נחמם תנור לחום של 180 מעלות טורבו ונכניס את הספוליאטלה לאפייה של כ35 דק עד שהסופליאטלה זהובה מאוד, נוציא ונצנן בחוץ.
נזלף אל הספוליאטלה ממרח פיסטוק, נבזוק אבקת סוכר ונקשט בפיסטוק טחון מלמעלה, זה הכל
תהנו!