@a.bake.and.cake סינבון פקאן בציפוי גלייז גבינה וקרמל! לבצק שמרים- 500 גרם קמח חצי כוס סוכר = 100 גרם 25 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים (כף) ביצה l 100 מ״ל שמנת חמוצה 3/4 כוס חלב = 160 גרם 100 גרם חמאה 2/3 כף מלח = 7 גרם למילוי פקאן- 200 גרם פקאנים טבעיים 150 גרם חמאה כף וחצי קינמון כוס ו1/3 סוכר חום = 270 גרם לגלייז גבינה- 100 גרם גבינת שמנת 50 גרם חמאה רכה 100 גרם אבקת סוכר לקרמל רך- 150 גרם סוכר 200 גרם שמנת 40 גרם חמאה רכה נתחיל בהכנת הבצק- בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח. נפעיל על מהירות איטית כ5, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות. נעלה את עוצמת המיקסר למהירות גבוהה-בינונית ונמשיך ללוש כ12 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה) או לילה במקרר. למלית פקאן- במעבד מזון נניח פקאנים, חמאה מומסת, קינמון וסוכר דמררה ונפעיל עד קבלת תערובת אחידה. לאחר שהבצק תפח נחלק ל2 חלקים שווים, כל חתיכת בצק נרדד על משטח מקומח למלבן דק בגודל אחיד ונמרח שכבה מהמלית פקאן, בעזרת גלגלת פיצה נפרוס לרצועות באורך 4 מ״מ ונגלגל לשבלולים, נניח במרווחים בתבנית מתאימה, נכסה ונתפיח כ35 דקות. בזמן ההתפחה נכין את הזיגוג- נערבב יחד חמאה רכה, אבקת סוכר וגבינת שמנת למרקם חלק ואחיד, את הגלייז נשמור בקירור. נעבור להכין את הקרמל- בניר קטן נחמם שמנת על סף רתיחה ונניח בצד. במחבת רחבה על חום גבוה נניח סוכר, כאשר הסוכר מתחיל להתקרמל במרכז נוריד את האש לחום בינוני ונניע את המחבת מידי פעם עד קבלת קרמל בגוון ענברי, נכבה את האש ונוסיף את החמאה, נערבב טוב טוב עד שמתאחד ונדליק שוב את האש על חום בינוני, ניצוק כל פעם קצת מהשמנת ונערבב טוב, וכך נמשיך עד שמזגנו את הכל עד שמתקבל רוטב קרמלי אחיד נכבה את האש. נחמם תנור ל180 מעלות טורבו ונכניס את הסינבון לאפיה של כ35 דקות עד שהם שזופים ויפים. נוציא ונצנן אותם כמה דקות בחוץ, וכאשר הם עדין חמימים נצפה בגלייז גבינה מעל נזלף מהקרמל שהכנו ונפזר מעל הכל פקאנים קצוצים, זה הכל תהנו! #cinnamoroll #pecanrroll #pecan ♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי