סאפ דאמפלינגס

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

קשה

@a.bake.and.cake מתכון לסופ דאמפלינגס- לציר- כרעיים של עוף חבילת פטריות שמפניון מיובשות צרור בצל ירוק ג’ינג’ר בינוני 3 עלי דפנה 8 גרם ג׳לטין + 48 גרם מים לבצק- 240 גרם קמח = כוס ו3/4 חצי כפית מלח 1/2 מים רותחים = 120 גרם 1/4 כוס מים קרים = 60 גרם למילוי- 350 גרם בשר טחון צרור בצל ירוק בצל שאלוט כפית ג׳ינגר מגורד כף סויה רוטב להגשה- 1/3 כוס רוטב סויה 2 כפות שמן צ׳ילי 2 שיני שום כתוש 2 כפות רוטב טריאקי חצי כפית ג׳ינגר מגורד צרור בצל ירוק שומשום אופן ההכנה: בקערה מניחים ג’לטין+ מים ומערבבים יחד, מכניסים למקרר עד שימוש. עוברים להכנת הציר- בשקית בד לבישול מניחים כרעיי עוף, פטריות מיובשות, בצל ירוק, ג’ינג’ר פרוס ועלי דפנה, קושרים את השקית ומכניסים לסיר, ממלאים את הסיר במים עד כיסוי. מבשלים את הציר על אש בינונית כ45 דקות ולאחר הבישול מוציאים את השקית בד. למתכון אנחנו צריכים 400 מ״ל של ציר, מעברים לכלי את כמות הציר שצריך למתכון, מוסיפים את מסת הג׳לטין שהכנו ומערבבים טוב עד המסה (כאשר הציר חם הג׳לטין נמס בקלות) מעבירים לתבנית מתאימה מכסים בניילון ומכניסים לקירור של 3 שעות לפחות. עוברים לבצק- בקערה מניחים קמח, מלח ומערבבים בעזרת כף עץ/ צ׳ופסטיק, מוסיפים מים חמים ומערבבים 2 דקות עד קבלת פירורים בצק גסים , מוסיפים מים קרים וממשיכים בערבוב. מעבירים את הבצק למשטח ולשים טוב טוב כ5-6 דקות עד שהבצק אחיד ולא דביק, מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד שימוש. למילוי- בקערה מניחים בשר טחון, בצל ירוק קצוץ, בצל שאלוט, ג’ינג’ר וסויה, מוציאים את הציר מקירור וחותכים לקוביות גלי קטנות, מוסיפים לקערה עם הבשר ומערבבים טוב עד איחוד. מוציאים את הבצק מקירור ומקמחים, חותכים לחתיכות בצק קטנותה כל חתיכת בצק מרדדים על משטח מקומח לעיגול, ממלאים במרכז במילוי בשר, את השוליים של הבצק מרטיבים מעט ומתחילים בקיפול של השוליים למרכז ניתן לראות בסרטון, סוגרים ומניחים על חתיכת נייר אפייה כל כיסון בצק. מה שחשוב בהכנת הסופ דאמפלינג זה שהכיסונים לא ישבו הרבה זמן אחרי הקיפול, לכן תוך כדי מומלץ לאדות את הכיסונים הראשונים שהכנו ובזמן האידויי שלהם מקפלים את החדשים. לאידוי- משתמשים בסיר אידוי, מחממים סיר עם מים ומעל מניחים את הסיר אידוי על חום בינוני, מניחים את הכיסונים וסוגרים ל10 דקות, לאחר 10 דקות פותחים ומוציאים. לרוטב- מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים עד איחוד מגישים את הסופ דאמפלינגס בצלחת עם הרוטב בצל ירוק ושומשום מעל זה הכל תהנו! תוכן בשיתוף ממומן @Sano.il #soupdumplings #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

עוגיות חמאה ושקדים

40 דקות

קושי: קל

18 אוגוסט

בקלאווה

60 דקות

קושי: קל

4 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בקערה מניחים ג’לטין+ מים ומערבבים יחד, מכניסים למקרר עד שימוש.
  2. עוברים להכנת הציר-
    בשקית בד לבישול מניחים כרעיי עוף, פטריות מיובשות, בצל ירוק, ג’ינג’ר פרוס ועלי דפנה, קושרים את השקית ומכניסים לסיר, ממלאים את הסיר במים עד כיסוי.
  3. מבשלים את הציר על אש בינונית כ45 דקות ולאחר הבישול מוציאים את השקית בד.
  4. למתכון אנחנו צריכים 400 מ״ל של ציר, מעברים לכלי את כמות הציר שצריך למתכון, מוסיפים את מסת הג׳לטין שהכנו ומערבבים טוב עד המסה (כאשר הציר חם הג׳לטין נמס בקלות).
  5. מעבירים לתבנית מתאימה מכסים בניילון ומכניסים לקירור של 3 שעות לפחות.
  6. עוברים לבצק-
    בקערה מניחים קמח, מלח ומערבבים בעזרת כף עץ/ צ׳ופסטיק, מוסיפים מים חמים ומערבבים 2 דקות עד קבלת פירורים בצק גסים , מוסיפים מים קרים וממשיכים בערבוב.
  7. מעבירים את הבצק למשטח ולשים טוב טוב כ5-6 דקות עד שהבצק אחיד ולא דביק, מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד שימוש.
  8. למילוי-
    בקערה מניחים בשר טחון, בצל ירוק קצוץ, בצל שאלוט, ג’ינג’ר וסויה, מוציאים את הציר מקירור וחותכים לקוביות גלי קטנות, מוסיפים לקערה עם הבשר ומערבבים טוב עד איחוד.
  9. מוציאים את הבצק מקירור ומקמחים.
  10. חותכים לחתיכות בצק קטנותה כל חתיכת בצק מרדדים על משטח מקומח לעיגול, ממלאים במרכז במילוי בשר, את השוליים של הבצק מרטיבים מעט ומתחילים בקיפול של השוליים למרכז ניתן לראות בסרטון, סוגרים ומניחים על חתיכת נייר אפייה כל כיסון בצק.
  11. מה שחשוב בהכנת הסופ דאמפלינג זה שהכיסונים לא ישבו הרבה זמן אחרי הקיפול, לכן תוך כדי מומלץ לאדות את הכיסונים הראשונים שהכנו ובזמן האידויי שלהם מקפלים את החדשים.
  12. לאידוי-
    משתמשים בסיר אידוי, מחממים סיר עם מים ומעל מניחים את הסיר אידוי על חום בינוני, מניחים את הכיסונים וסוגרים ל10 דקות, לאחר 10 דקות פותחים ומוציאים.
  13. לרוטב-
    מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים עד איחוד
    מגישים את הסופ דאמפלינגס בצלחת עם הרוטב בצל ירוק ושומשום מעל.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי