נתחיל בהכנת הקרם-
בקלחת נניח ביצים, מיץ לימון וסוכר נניח על חום בינוני ובעזרת מטרפה לא נפסיק לערבב עד הסמכה של הקרם וביעבוע.
נוריד מהאש ונוסיף חמאה נמשיך בערבוב עד שהחמאה נטמעת לגמרי, נעביר לצלחת רחבה ונעטוף בניילון נצמד, נכניס למקרר לפחות לשעה.
בנתיים נעבור לסופגניות-
בקערת המיקסר נניח חלב, שמרים, סוכר, ביצה וקמח ונפעיל עד קבלת בצק.
נוסיף חמאה חתוכה לקוביות ומלח ונפעיל שוב ללישה של 5 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או שנתפיח לילה במקרר.
לאחר התפחת הבצק נחלק לכדורים של 50 גרם, כל כדור נפתח ונוציא לו את האוויר, נגלגל לעיגול אחיד ונלחץ מעט באזור של הסגירה (אם דביק ניתן לקמח מעט את משטח העבודה).
כל סופגנייה נניח על חתיכת נייר אפייה משומן, נכסה מגבת ונתפיח בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה).
בסיר רחב נחמם כ-2 ליטר שמן קנולה, ונביא לטמפרטורה של 165 מעלות צלזיוס מומלץ להיעזר במד חום, הטמפרטורה של השמן חשובה מאוד! אם השמן יהיה בטמפרטורה גבוהה מידי הסופגניה תראה לנו מוכנה מבחוץ והפנים ישאר בצק.
מניחים את הסופגניה בשמן עם הנייר אפייה כלפי מעלה.
כל סופגניה נטגן כ2-1.5 דקות מכל צד עד הזהבה.
נוציא את הסופגניות מטיגון להצטנן על תבנית עם נייר סופג.
לאחר שהסופגניות הצטטנו נמלא אותם בעזרת שקית זילוף בקרם לימון שהכנו.
ונעבור להכין את המרנג-
בקערה עמידת חום נניח חלבונים, סוכר ומלח נערבב יחד.
את הקערה נניח על בן מארי, נטרוף בלי הפסקה עד שהסוכר נמס והחלבונים חמימים.
נעביר את החלבונים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה ונפעיל על מהירות בינונית כ7 דקות עד קבלת מרנג תפוח ויציב.
נזלף מעל הסופגניות את המרנג ונשרוף את החלק העליון בעזרת ברנר.
זה הכל תהנו!