@a.bake.and.cake סופגניות קלאסיות! לבצק סופגניות- 500 גרם קמח רב תכליתי 25 גרם שמרים טריים / כף שמרים יבשים חצי כוס סוכר = 100 גרם כוס חלב = 240 גרם ביצה L 50 גרם חמאה רכה כפית מלח = 5 גרם למילוי- ריבה ריבת חלב נוטלה אופן ההכנה : בקערת המיקסר נניח חלב, שמרים, סוכר, ביצה וקמח ונפעיל עד קבלת בצק. נוסיף חמאה חתוכה לקוביות ומלח ונפעיל שוב ללישה של 8 דקות על מהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד וחלק. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או שנתפיח לילה במקרר. לאחר התפחת הבצק נחלק לכדורים של 60 גרם, כל כדור נפתח ונוציא לו את האוויר, נגלגל לעיגול אחיד ונלחץ מעט באזור של הסגירה (אם דביק ניתן לקמח מעט את משטח העבודה). כל סופגנייה נניח על חתיכת נייר אפייה, על כל הסופגניות נרסס ספרי שמן (כדי שלא יווצר קרום מלמעלה), נכסה בניילון ונתפיח בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה). בסיר רחב נחמם כליטר וחצי של שמן קנולה, ונביא לטמפרטורה של בין 165-160 מעלות צלזיוס מומלץ להיעזר במד חום, הטמפרטורה של השמן חשובה מאוד! אם השמן יהיה בטמפרטורה גבוהה מידי הסופגניה תראה לנו מוכנה מבחוץ והפנים ישאר בצק. מניחים את הסופגניה בשמן עם הנייר אפייה כלפי מעלה, כל סופגניה נטגן כ2-1.5 דקות מכל צד עד הזהבה. נוציא את הסופגניות מטיגון להצטנן על תבנית עם נייר סופג. בעזרת צנטר ניצור במרכז של כל סופגניה חור ונזלף לחור שיצרנו את המילוי, נבזוק מעל כל הסופגניות אבקת סוכר וזה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי