סופגניות מריטוצו

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

לחמניות בריוש פסטו וגבינות

60 דקות

קושי: בינוני

18 אוגוסט

קוסקוס ומפרום אותנטי

90 דקות

קושי: בינוני

15 ינואר

רכיבים

מריטוצו זו ה״סופגנייה האיטלקית״ שבמקור היא מלחמניית בריוש שעוברת אפייה, הייתי חייבת לנסות את השילוב של סופגניה ומריטוצו יחד, אז ניסיתי… ואני אגיד את האמת אני לא יכולה בכלל להסביר לכם כמה טעימה, רכה וממכרת הסופגניה הזו!! אין לי ספק שהיא הכוכבת שלי בחנוכה🤩

הוראות הכנה

מריטוצו זו ה״סופגנייה האיטלקית״ שבמקור היא מלחמניית בריוש שעוברת אפייה, הייתי חייבת לנסות את השילוב של סופגניה ומריטוצו יחד, אז ניסיתי… ואני אגיד את האמת אני לא יכולה בכלל להסביר לכם כמה טעימה, רכה וממכרת הסופגניה הזו!! אין לי ספק שהיא הכוכבת שלי בחנוכה🤩

  1. בקערת המיקסר נניח חלב, שמרים, סוכר, ביצה וקמח ונפעיל עד קבלת בצק.
  2. נוסיף חמאה חתוכה לקוביות ומלח ונפעיל שוב ללישה של 5 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  3. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או שנתפיח לילה במקרר.
  4. לאחר התפחת הבצק נחלק לכדורים של 60 גרם, כל כדור נפתח ונוציא לו את האוויר, נגלגל לעיגול אחיד ונלחץ מעט באזור של הסגירה (אם דביק ניתן לקמח מעט את משטח העבודה).
  5. כל סופגנייה נניח על חתיכת נייר אפייה, על כל הסופגניות נרסס ספרי שמן (כדי שלא יווצר קרום), נכסה בניילון או מגבת ונתפיח בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה).
  6. בסיר רחב נחמם כ-2 ליטר שמן קנולה, ונביא לטמפרטורה של 165 מעלות צלזיוס מומלץ להיעזר במד חום, הטמפרטורה של השמן חשובה מאוד! אם השמן יהיה בטמפרטורה גבוהה מידי הסופגניה תראה לנו מוכנה מבחוץ והפנים ישאר בצק.
  7. מניחים את הסופגניה בשמן עם הנייר אפייה כלפי מעלה.
  8. כל סופגניה נטגן כ2-1.5 דקות מכל צד עד הזהבה.
  9. נוציא את הסופגניות מטיגון להצטנן על תבנית עם נייר סופג.
  10. לקרם-
    בקערת המיקסר/ במיקסר יד נניח שמנת ואבקת סוכר ונפעיל על מהירות בינונית עד קבלת קרם רך, נוסיף פודינג ונפעיל כחצי דקה.
  11. להרכבה-
    בעזרת סכין מסור בדופן נחתוך כל סופגניה בדופן, לא נחתוך עד הסוף שהקצה ישאר סגור.
  12. נמלא את הפתח שבסופגניה בקרם וניישר בעזרת פלטה.
  13. נבזוק מעל אבקת סוכר ונגיש, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי