סופגניה קלועה בזילוף קרם מסקרפונה ופטל

זמן הכנה

רמת קושי

קל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

בקלאווה פיסטוק וגלידת שמנת עזים- סנדוויץ בקלאווה

40 דקות

קושי: קל

15 אוקטובר

עוגת מייפל פקאן וקינמון

קושי: קל

4 ינואר

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בקערת המיקסר נניח חלב, שמרים, סוכר, ביצה וקמח ונפעיל עד קבלת בצק.
  2. נוסיף חמאה חתוכה לקוביות ומלח ונפעיל שוב ללישה של 8 דקות על מהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  3. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או שנתפיח לילה במקרר.
  4. נוריד את הבצק על משטח מקומח ונרדד למלבן בעובי 1 ס״מ, בעזרת סכין נחתוך את הבצק לרצועות של 1 ס״מ, מכל 3 רצועות נקלע צמה ונחלק את הצמה לחתיכות של 13 ס״מ.
  5. כל צמה נניח על חתיכת נייר אפייה, נכסה במגבת ונתפיח בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה).
  6. בזמן ההתפחה נכין את המחית פטל-
    נערבב יחד ג׳לטין ומים ונשמור במקרר.
  7. בקלחת נניח פטל, סוכר ומים ונביא לרתיחה וביעבוע עד צמצום של הנוזלים, נעביר לכלי ונוסיף את המסת ג׳לטין בעזרת בלנדר מוט נטחן הכל.
  8. בסיר רחב נחמם כליטר וחצי של שמן קנולה, ונביא לטמפרטורה של בין 165-160 מעלות צלזיוס רצוי להיעזר במד חום, הטמפרטורה של השמן חשובה מאוד! אם השמן יהיה בטמפרטורה גבוהה מידי הסופגניה תראה לנו מוכנה מבחוץ והפנים ישאר בצק.
  9. מחלצים בעדינות את הנייר אפייה מהסופגניה ומכניסים לשמן, כל סופגניה נטגן כ2-1.5 דקות מכל צד עד הזהבה.
  10. נוציא את הסופגניות מטיגון להצטנן על רשת.
  11. נכין קערה עם סוכר ונצפה את הסופגניות מכל הצדדים.
  12. לאחר שהסופגניות התקררו נכין קרם מסקרפונה-
  13. בקערת המיקסר נניח שמנת להקצפה, גבינת מסקרפונה, מחית וניל ואבקת סוכר, נפעיל על מהירות עד קבלת קרם יציב ונוסיף את הפודינג, נפעיל שוב עד איחוד.
  14. נזלף מעל כל סופגניה מהקרם, נקשט עם המחית פטל ונניח פטלים שלמים לקישוט, זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי