ניוקי פריזאי

זמן הכנה

40 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake

מתכון לניוקי פריזאי! מצרכים: 100 גרם חמאה 1 כפית חרדל 1 כפית מלח 1 כוס מים 180 גרם קמח לבן 80 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת 3 ביצים+1 חלמון לרוטב חמאת עגבניות 1/2 סלסלת עגבניות שרי 3 שיני שום צרור עלי בזיליקום מעט יין לבן 100 גרם חמאה אופן הכנה: 1. מחממים בסיר מים, חמאה, חרדל ומלח עד לסף רתיחה 2. מוסיפים את כל כמות הקמח ומערבבים עד שהקמח סופח את כל הנוזלים ומתנתק מקצוות הסיר 3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה לצינון 4. כשהבצק התקרר מוסיפים את גבינת הפרמזן וביצים בהדרגה (בהתחלה הבצק לא יקשר לביצה, אך לאחר מספר דקות זה יתערבב) 5. הבצק צריך להיות במרקם רך של בצק רבוך, אם יצא קשה מידי ניתן להוסיף עוד ביצה 6. מעבירים את הבצק לשק זילוף ושמים בקירור למשך חצי שעה 7. כשהבצק הרבוך מעט התקרר מזלפים על משטח מקומח רצועות בצק, ובעזרת סכין חותכים לניוקי, מעבירים לכלי מקומח ושומרים בהקפאה עד לשימוש *הכנת הניוקי 1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את העגבניות שרי ומבשלים למשך 20 דקות על אש נמוכה 2. מוסיפים יין לבן ומועכים מעט את העגבניות שרי, מתבלים ומוסיפים עלי בזיליקום 3. מבשלים את הניוקי במים רותחים למשך 3 דק עד שהם צפים ומעבירים לרוטב עגבניות שרי 4. מוסיפים חמאה לרוטב ומערבבים ללא הפסקה עד שהחמאה נקשרת עם הרוטב 5. מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים מעל פרמזן, תהנו!

♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

קובה בורגול

60 דקות

קושי: בינוני

3 ספטמבר

עוגת שכבות מוס בייגלה

150 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר מים, חמאה, חרדל ומלח עד לסף רתיחה.
  2. מוסיפים את כל כמות הקמח ומערבבים עד שהקמח סופח את כל הנוזלים ומתנתק מקצוות הסיר.
  3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה לצינון.
  4. כשהבצק התקרר מוסיפים את גבינת הפרמזן וביצים בהדרגה (בהתחלה הבצק לא יקשר לביצה, אך לאחר מספר דקות זה יתערבב).
  5. הבצק צריך להיות במרקם רך של בצק רבוך, אם יצא קשה מידי ניתן להוסיף עוד ביצה.
  6. מעבירים את הבצק לשק זילוף ושמים בקירור למשך חצי שעה.
  7. כשהבצק הרבוך מעט התקרר מזלפים על משטח מקומח רצועות בצק, ובעזרת סכין חותכים לניוקי, מעבירים לכלי מקומח ושומרים בהקפאה עד לשימוש.
  8. הכנת הניוקי-
    מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את העגבניות שרי ומבשלים למשך 20 דקות על אש נמוכה.
  9. מוסיפים יין לבן ומועכים מעט את העגבניות שרי, מתבלים ומוסיפים עלי בזיליקום.
  10. מבשלים את הניוקי במים רותחים למשך 3 דק עד שהם צפים ומעבירים לרוטב עגבניות שרי.
  11. מוסיפים חמאה לרוטב ומערבבים ללא הפסקה עד שהחמאה נקשרת עם הרוטב.
  12. מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים מעל פרמזן.
    תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי