מפרום

זמן הכנה

80 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake יש שמועה שאני מכינה רק מתוקים.. אבל אתם לא יודעים כמה שאני אוהבת לבשל, יותר מהכל אוהבת להכין מפרום! מתכון ניצחון שאני מכינה בכל הזדמנות לאנשים שאני אוהבת. איזה כיף שגם אתם יכולים להכין עכשיו❤️ כל מה שצריך למפרום: 6 תפוחי אדמה בינונים לקציצה- חצי קילו בשר טחון בצל בינוני חבילת כוסברה חצי תפוח אדמה 5 שיני שום 1/3 כוס פירורי לחם כף פפריקה, חצי כף שטוחה בהרט, חצי כף שטוחה פלפל שחור, חצי כף מלח 2 כפות שמן מעל התבלינים. בלילה לטיגון- 2 ביצים כף רסק עגבניות כוס קמח לרוטב- 7 שיני שום כתושות כף גדושה פפריקה חצי כף שטוחה בהרט חצי כף שטוחה פלפל שחור חצי כף מלח פחית עגבניות חתוכות דק של מוטי ליטר מים חופן כוסברה אופן ההכנה: נתחיל בתפוחי אדמה- נקלוף תפוחי אדמה, נחתוך את הקצה של התפוח אדמה לא עד הסוף ואת הפרוסה הבאה נחתוך עד הסוף, מה שאנחנו רוצים ליצור זה פתח למילוי הקציצה ניתן לראות בסרטון. *מכל תפוח אדמה יוצאים 3 מפרום* נניח את התפוחי אדמה בקערה עם מים וכף מלח להשרייה של 20 דקות. נעבור לקציצה- במעבד מזון נניח כוסברה, בצל, תפוח אדמה ושום ונפעיל עד שנהיה קצוץ דק. בקערה נניח בשר טחון, את התערובת שטחנו, פירורי לחם, תבלינים ושמן. נלוש הכל טוב טוב עד מסה אחידה, נכסה ונניח במקרר עד שימוש. נחלץ את התפוחי אדמה מהמים ונייבש, נמלא במרכז בקציצה וניישר בעזרת היידים, כך נעשה עם כל התפוחי אדמה. נעבור לטיגון: נכין קערה עם קמח וקערה נוספת עם ביצים ורסק עגבניות, נחמם מחבת עם כמות נדיבה של שמן, נטבול את כל המפרום בתערובת הקמח ומיד לאחר מכן בתערובת הביצה, נעביר לשמן החם ונטגן מכל צד עד הזהבה, נוציא למגש מרופד בנייר סופג. לרוטב: בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן נטגן כדקה שום כתוש, נוריד את האש ונוסיף תבלינים, נערבב מעט ונוסיף פחית עגבניות חתוכות דק, נוסיף מים ונביא לרתיחה, נכניס את המפרום ונסדר שאחד נשען על השני ואם צריך בסוף ניתן להוסיף מים עד שכמעט יכסה את המפרום. נכסה ונבשל על אש נמוכה כ40 דקות או עד שהתפוח אדמה התרכך, לבסוף נפזר כוסברה קצוצה ונבשל עוד כ5 דקות, זה הכל נגיש לצד קוסקוס ותהנו!!! #capcut ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פחזיות במילוי קרם מסקרפונה

45 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

סינבון פקאן בציפוי גלייז גבינה וקרמל

90 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

רכיבים

יש שמועה שאני מכינה רק מתוקים.. אבל אתם לא יודעים כמה שאני אוהבת לבשל, יותר מהכל אוהבת להכין מפרום! מתכון ניצחון שאני מכינה בכל הזדמנות לאנשים שאני אוהבת. איזה כיף שגם אתם יכולים להכין עכשיו :)

הוראות הכנה

יש שמועה שאני מכינה רק מתוקים.. אבל אתם לא יודעים כמה שאני אוהבת לבשל, יותר מהכל אוהבת להכין מפרום! מתכון ניצחון שאני מכינה בכל הזדמנות לאנשים שאני אוהבת. איזה כיף שגם אתם יכולים להכין עכשיו :)

  1. נתחיל בתפוחי אדמה-
    נקלוף תפוחי אדמה, נחתוך את הקצה של התפוח אדמה לא עד הסוף ואת הפרוסה הבאה נחתוך עד הסוף, מה שאנחנו רוצים ליצור זה פתח למילוי הקציצה, ניתן לראות בסרטון.
  2. *מכל תפוח אדמה יוצאים 3 מפרום*
  3. נניח את התפוחי אדמה בקערה עם מים וכף מלח להשרייה של 20 דקות.
  4. נעבור לקציצה-
    במעבד מזון נניח כוסברה, בצל, תפוח אדמה ושום ונפעיל עד שנהיה קצוץ דק.
  5. בקערה נניח בשר טחון, את התערובת שטחנו, פירורי לחם, תבלינים ושמן.
  6. נלוש הכל טוב טוב עד מסה אחידה, נכסה ונניח במקרר עד שימוש.
  7. נחלץ את התפוחי אדמה מהמים ונייבש, נמלא במרכז בקציצה וניישר בעזרת היידים, כך נעשה עם כל התפוחי אדמה.
  8. נעבור לטיגון:
    נכין קערה עם קמח וקערה נוספת עם ביצים ורסק עגבניות.
  9. נחמם מחבת עם כמות נדיבה של שמן.
  10. נטבול את כל המפרום בתערובת הקמח ומיד לאחר מכן בתערובת הביצה, נעביר לשמן החם ונטגן מכל צד עד הזהבה, נוציא למגש מרופד בנייר סופג.
  11. בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן נטגן כדקה שום כתוש, נוריד את האש ונוסיף תבלינים, נערבב מעט ונוסיף פחית עגבניות חתוכות דק, נוסיף מים ונביא לרתיחה.
  12. נכניס את המפרום ונסדר שאחד נשען על השני ואם צריך בסוף ניתן להוסיף מים עד שכמעט יכסה את המפרום.
  13. נכסה ונבשל על אש נמוכה כ40 דקות או עד שהתפוח אדמה התרכך, לבסוף נפזר כוסברה קצוצה ונבשל עוד כ5 דקות, זה הכל נגיש לצד קוסקוס.
    תהנו!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי