מילפיי טוויל שקדים כשל"פ

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

כדורי סינבון

60 דקות

קושי: בינוני

4 נובמבר

טארט רבוך עם פטל ושנטי שוקולד לבן

120 דקות

קושי: בינוני

20 אוקטובר

רכיבים

כמות ל6 יחידות.

הוראות הכנה

כמות ל6 יחידות.

  1. נתחיל בקרם הפטיסייר-
    בקלחת נניח חלב, וניל וכף מכמות הסוכר שרשום, נביא לסף רתיחה.
  2. בקערה נפרדת נניח חלמונים, סוכר וקורנפלור ונטרוף לאיחוד.
  3. נעשה השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים – תוך כדי ערבוב נשפוך בהדרגה את החלב לקערה,
  4. נחזיר את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
  5. נפעיל על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שקרם מתחיל להסמיך ויש ביעבוע, ברגע שיש ביעבוע נמשיך לערבב כ20 שניות ונוריד מהאש.
  6. נעביר את הקרם לקערה ונכסה בניילון נצמד ישירות על הקרם כמה שיותר צמוד, נכניס למקרר עד קירור מלא כשעה-שעה וחצי.
  7. לבסיס שקדים-
    בקלחת נניח חמאה, סוכר דמררה ושמנת, נחמם על אש נמוכה ונמתין מספר דקות עד שהסוכר נמס לגמרי, נוסיף שקדים טחונים ונערבב הכל יחד עד איחוד.
  8. הבלילה אמורה להיות דביקה מאוד וקצת נוזלית, במידה וצריך להוסיף כף או 2 של מים כדי לרכך.
  9. נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונסדר מהבלילה 4 מלבנים בינונים.
  10. נקח בחשבון שהבסיס משתטח מעט על תבנית האפייה, נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ8 דקות, נוציא כאשר השחים, כל מלבן נחתוך ל3 מלבנים שווים ונצנן בחוץ.
  11. נחזור לקרם, כדי להפוך את הפטיסייר שלנו לקרם דיפלומט נוסיף לו שמנת מוקצפת-
  12. נוציא את הפטיסייר מקירור ונפתח אותו תוך כדי ערבוב.
  13. בקערת המיקסר נניח שמנת להקצפה ונפעיל מעט עד שמתייצב, נקפל ב3 פעימות את השמנת המוקפצת אל הפטיסייר עד קבלת קרם דיפלומט חלק.
  14. לבניית המילפיי-
    בצלחת הגשה נזלף טיפה מהקרם כדי להדביק את השכבה הראשונה ונניח בסיס שקדים.
  15. נזלף הקרם דיפלומט ונניח שוב שכבה של בסיס שקדים, נחזור על הפעולה עד קבלת 3 שכבות דיפלומט ו3 שכבות בסיס שקדים.
  16. ניתן לקשט מעל בתותים או פירות
    תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי