@a.bake.and.cake מוס שוקולד חלומי כשר לפסח! 100 גרם שוקולד חלב 180 גרם שוקולד מריר 1/3 כוס שמנת להקצפה 38% = 100 גרם 1/3 כוס חלב = 100 גרם 2 חלמונים = 40 גרם רבע כוס פחות כף סוכר = 40 גרם 250 מ״ל שמנת להקצפה 38% אופן ההכנה: נתחיל בלחתוך שוקולד חלב ומריר ולהניח בקערה גדולה. בקערה נערבב יחד סוכר וחלמונים, בקלחת נניח שמנת וחלב ונביא לסף רתיחה, נעשה השוואת טמפרטורות, ניצוק את החלב והשמנת בהדרגה אל קערת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד, נחזיר את התערובת דרך מסננת לקלחת, נפעיל על חום בינוני ובעזרת לקקן נערבב בלי הפסקה עד הסמכה (למי שיש מד חום עד טמפרטורה של 84 מעלות). ניצוק את התערובת החמה אל קערת השוקולד ונמתין כ2 דקות, נערבב בעדינות עד קבלת תערובת חלקה ללא גושי שוקולד, נעסה בניילון נצמד ונכניס למקרר כחצי שעה-40 דקות עד שהתערובת לא חמה ולא קרה. בקערת המיקסר נניח שמנת קרה ונפעיל עד קבלת קרם, נוציא את תערובת השוקולד מהמקרר ונקפל את הקרם אל השוקולד ב3 פעימות, כל פעם נוסיף קרם ונקפל עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. ניצוק את התערובת לכלים אישיים או כלי אחד גדול ונכניס לקירור ל3 שעות. ניתן להגיש לצד שמנת מוקצפת ותותים, תהנו!
♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי