לחמניות סביח

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake לחמניות סביח! ללחמניות- קילו קמח (מומלץ קמח לחם) 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 150 גרם סוכר = כוס חד״פ 480 גרם מים = 3 כוסות חד״פ ביצה L 150 גרם שמן = כוס חד״פ 10 גרם מלח = כף לשניצל חציל- 2 חצילים גדולים 2 ביצים 2 כפיות מיונז כפית חרדל שקית פירורי לחם מוזהבים רבע כוס שומשום 2 כפיות פפריקה כפית כמון כפית וחצי מלח אופן ההכנה : בקערה נניח שמרים, סוכר ומים נוסיף ביצה, קמח ושמן נתחיל בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק, נוסיף את המלח ונמשיך בלישה של כ-10 דקות, את הבצק נשמן מעט נכסה ונניח בצד להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה. לאחר התפחת הבצק נשקול (לחלה רגילה 100 גרם כל חתיכת בצק) ונחלק את הבצק לכדורים בגודל שווה. כל כדור נרדד על משטח עם טיפה קמח ובעזרת הידים נגלגל ללחמניה אחידה וארוכה, כל לחמניה נניח על תבנית אפיה עם מעט מרווח, נכסה ונתפיח כ30 דקות. נבריש בביצה ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ25-30 דקות נוציא ונצנן בחוץ. לשניצל חציל- נפרוס חצילים לפרוסות דקות, בקערה נערבב יחד ביצים, מיונז וחרדל, נוסיף את החצילים שחתכנו ונערבב היטב. בקערה נפרדת נניח פירורי לחם נערבב עם שומשום והתבלינים שרשום. נצפה את החצילים בפירורי לחם ונטגן בשמן עמוק, נוציא לרשת צינון. להרכבה- אפשר להוסיף כל מה שאוהבים, ביצה קשה, טחינה, עמבה וחצילים זה הכל תהנו! #סביח ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

שוקולד במילוי פיסטוק קדאיף

קושי: קל

23 יוני

סופגניות קלאסיות

150 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בקערה נניח שמרים, סוכר ומים נוסיף ביצה, קמח ושמן.
  2. נתחיל בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק.
  3. נוסיף את המלח ונמשיך בלישה של כ-10 דקות.
  4. את הבצק נשמן מעט נכסה ונניח בצד להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
  5. לאחר התפחת הבצק נשקול (לחלה רגילה 100 גרם כל חתיכת בצק) ונחלק את הבצק לכדורים בגודל שווה.
  6. כל כדור נרדד על משטח עם טיפה קמח ובעזרת הידים נגלגל ללחמניה אחידה וארוכה, כל לחמניה נניח על תבנית אפיה עם מעט מרווח, נכסה ונתפיח כ30 דקות.
  7. נבריש בביצה ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ25-30 דקות נוציא ונצנן בחוץ.
  8. לשניצל חציל-
    נפרוס חצילים לפרוסות דקות, בקערה נערבב יחד ביצים, מיונז וחרדל, נוסיף את החצילים שחתכנו ונערבב היטב.
  9. בקערה נפרדת נניח פירורי לחם נערבב עם שומשום והתבלינים שרשום.
  10. נצפה את החצילים בפירורי לחם ונטגן בשמן עמוק, נוציא לרשת צינון.
  11. להרכבה-
    אפשר להוסיף כל מה שאוהבים, ביצה קשה, טחינה, עמבה וחצילים.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי