לאפה שווארמה בהכנה ביתית

זמן הכנה

120 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

סאפ דאמפלינגס

90 דקות

קושי: קשה

1 יולי

כדורי תמרים וחמאת בוטנים

30 דקות

קושי: קל

5 אוגוסט

רכיבים

לאפה שווארמה בהכנה ביתית! אין יותר טעים מלאפה שווארמה, הייתם מאמינים שאפשר להכין בבית בקלות? השתמשתי במחבתות נירוסטה של פוד אפיל מסדרת ״הייבריד״ שאפשר להכניס לתנור, נון סטיק שלא נשרטות בשום מצב ומתחממות מהר!

הוראות הכנה

לאפה שווארמה בהכנה ביתית! אין יותר טעים מלאפה שווארמה, הייתם מאמינים שאפשר להכין בבית בקלות? השתמשתי במחבתות נירוסטה של פוד אפיל מסדרת ״הייבריד״ שאפשר להכניס לתנור, נון סטיק שלא נשרטות בשום מצב ומתחממות מהר!

  1. נתחיל בבצק-
    בקערת המיקסר נניח מים, שמן, שמרים, סוכר, קמח ונפעיל על מהירות בינונית כ3 דקות, נוסיף מלח ונמשיך בלישה כ7 דקות נוספות עד קבלת בצק דביק.
  2. נניח את הבצק להתפחה בקערה משומנת עד הכפלת הנפח.
  3. לאחר שהבצק תפח נוריד על משטח משומן ונחלק ל5 חלקים בגודל שווה, נכסה את הבצק נשאיר על השיש כ15 דקות.
  4. נחמם מחבת בקוטר 30 ללא שמן, כל חתיכת בצק נפתח על משטח מקומח לקוטר 28 נניח את הבצק על המחבת החמה כדקה וחצי מכל צד ושמקבל צבע יפה.
  5. נוציא את הלאפות ונכסה במגבת.
  6. לשווארמה-
    נניח את השווארמה הודו בתבנית אפייה,
    נכניס לתנור שחומם מראש ל120 מעלות כ40 דקות.
  7. נוציא את השווארמה ונצנן בחוץ עד שמתקרר,
  8. בעזרת סכין חדה נפרוס את השווארמה דק ככל הניתן.
  9. נחמם מחבת עם שומן כבש/ שמן ונטגן בצל חתוך לרצועות עד שמשחים, נוסיף את השווארמה שחתכנו, נוסיף תבלינים ונמשיך בטיגון מספר דקות, נערבב מעט ונוריד מהאש.
  10. נגיש עם לאפות, חומוס, חמוצים וכל תוספת שאוהבים, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי