טארט לימון פיסטוק

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake טראט לימון פיסטוק! לבסיס פיסטוק- 150 גרם פתיבר טחון (3/4 שרוול) 150 גרם פיסטוק טחון = כוס וחצי 125 גרם חמאה 80 גרם מחית פיסטוק = 4 כפות 60 גרם אבקת סוכר = חצי כוס לקרם לימון- 2 ביצים l 140 גרם מיץ מלימון טרי 110 גרם סוכר = חצי כוס + כף 125 גרם חמאה למרנג- 3 חלבונים 150 גרם סוכר = 3/4 כוס אופן הכנה: נתחיל בקלתית- בקערה נניח פתיבר טחון, פיסטוק טחון, מחית פיסטוק, חמאה מומסת ואבקת סוכר ונערבב יחד עד קבלת תערובת במרקם חול רטוב. נניח ברינג/ תבנית פאי נשלפת קוטר 20-24 ונהדק הייטב בעזרת גב של כף, ניצור שוליים גבוהים ונוודא שהבסיס מהודק טוב. נכניס את הקלתית לתנור שחומם ל160 מעלות כ5 דקות נוציא ונשמור במקפיא עד שימוש. נעבור לקרם לימון- בקלחת נניח מיץ לימון, סוכר, ביצים וחמאה ונערבב בלי הפסקה על אש בינונית עד שהתערובת נמסה והגיע לביעבוע קל והסמכה, נוריד מהאש את הקרם לימון וניתן לו להתקרר כ10 דקות שיהיה חמים. ניצוק את הקרם לימון לקלתית ששמרנו במקפיא, נכניס את הטארט למקרר לקירור של 3-4 שעות לפחות. לאחר הקירור נעבור למרנג- בקערה עמידה בחום נניח חלבונים וסוכר, נניח על בן מארי (סיר על חום בינוני עם קצת מים בתחתית) ונטרוף בלי הפסקה עד שהסוכר נמס לגמרי, נעביר את התערובת לקערת המיקסר עם בלון הקצפה ונפעיל על מהירות בינונית כ6-7 דקות או עד קבלת מרנג ייציב אך לא מידי, את המרנג נניח מעל הטארט, בעזרת פלטה או כף נמרח את המרנג וניישר, עם ברנר נצרוב את החלק העליון של המרנג. נפרוס ונגיש, זה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

לחם ביתי עם סלמון ואבוקדו

90 דקות

קושי: בינוני

20 יוני

קובה סלק

90 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בקלתית- בקערה נניח פתיבר טחון, פיסטוק טחון, מחית פיסטוק, חמאה מומסת ואבקת סוכר ונערבב יחד עד קבלת תערובת במרקם חול רטוב.
  2. נניח ברינג/ תבנית פאי נשלפת קוטר 20-24 ונהדק הייטב בעזרת גב של כף, ניצור שוליים גבוהים ונוודא שהבסיס מהודק טוב.
  3. כניס את הקלתית לתנור שחומם ל160 מעלות כ5 דקות
    נוציא ונשמור במקפיא עד שימוש.
  4. נעבור לקרם לימון-
    בקלחת נניח מיץ לימון, סוכר, ביצים וחמאה ונערבב בלי הפסקה על אש בינונית עד שהתערובת נמסה והגיע לביעבוע קל והסמכה.
  5. נוריד מהאש את הקרם לימון וניתן לו להתקרר כ10 דקות שיהיה חמים.
  6. ניצוק את הקרם לימון לקלתית ששמרנו במקפיא, נכניס את הטארט למקרר לקירור של 3-4 שעות לפחות.
  7. לאחר הקירור נעבור למרנג-
    בקערה עמידה בחום נניח חלבונים וסוכר, נניח על בן מארי (סיר על חום בינוני עם קצת מים בתחתית) ונטרוף בלי הפסקה עד שהסוכר נמס לגמרי.
  8. נעביר את התערובת לקערת המיקסר עם בלון הקצפה ונפעיל על מהירות בינונית כ6-7 דקות או עד קבלת מרנג ייציב אך לא מידי.
  9. את המרנג נניח מעל הטארט, בעזרת פלטה או כף נמרח את המרנג וניישר, עם ברנר נצרוב את החלק העליון של המרנג.
  10. נפרוס ונגיש, זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי