טירמיסו קלאסי

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake טירמיסו קלאסי! לבישקוטים בייתים- 5 ביצים 2/3 כוס סוכר = 130 גרם כוס קמח = 140 גרם 3 כפות קורנפלור = 30 גרם 80 גרם אבקת סוכר לקרם זביונה- 5 חלמונים 150 גרם סוכר = 3/4 כוס 1/4 כוס יין מרסלה/ ליקר קפה 250 גרם גבינת מסקרפונה 250 מ״ל שמנת להקצפה 38% לטבילת הבישקוטים- שוט אספרסו/ כף קפה מהול במים 1/4 כוס ליקר קפה כוס מים 2 כפות סוכר אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבישקוטים- נפריד ל2 קערות חלבונים וחלמונים, את החלבונים נניח בקערת המיקסר עם קורט מלח, נפעיל עם בלון הקצפה ונוסיף בהדרגה חצי מכמות הסוכר כ7 דקות עד קבלת קצף ייציב. בקערת החלמונים נניח את ייתרת הסוכר ונטרוף טוב טוב מספר דקות עד קבלת קצף בהיר. נאחד בין התערובות בתנועות קיפול עד קבלת מסה חלקה, נוסיף את הקמח והקורנפלור ונקפל עד איחוד. נעביר לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק ונזלף בישקוטים באורך 4 מ״מ, נבזוק בנדיבות אבקת סוכר ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ12 דקות, נוציא ונצנן בחוץ. נעבור לקרם זביונה- בקערה חסינת חום נניח חלמונים וסוכר, נניח על בן מארי ובעזרת מטרפה נטרוף בלי הפסקה עד שהסוכר נמס, למי שחשוב לפסטר את הביצים מומלץ להיעזר בצד חום ולהגיע לטמפרטורה של 65 מעלות. לאחר שהסוכר נמס נוריד מהבן מארי ונטרוף טוב 10 דקות עם מטרפה ידנית/ מיקסר יד עד קבלת קצף בהיר, לבסוף נוסיף יין מרסלה/ ליקר קפה ונערבב. בקערה נניח גבינת מסקרפונה ושמנת להקצפה ונקציף יחד על מהירות בינונית עד קבלת קרם רך אך ייציב, נוסיף את הקצף חלמונים ב3 פעימות לקרם מסקרפונה ונקפל עד קבלת קרם חלק. להרכבה- בקערה נניח אספרסו, מים, סוכר וליקר קפה, נטבול את הבישקוטים ונסדר שכבה אחידה בתבנית, נניח מחצית מכמות הקרם זביונה וניישר עם פלטה, נניח שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ונניח מעל את ייתרת הקרם וניישר, את הטירמיסו נכניס למקרר ל6 שעות לפחות או לילה, לאחר הקירור נבזוק מעל אבקת קקאו ונגיש לצלחות זה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

סלט ביצים

30 דקות

קושי: קל

3 ספטמבר

רוגלך דאבל שוקולד

90 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בהכנת הבישקוטים-
    נפריד ל2 קערות חלבונים וחלמונים, את החלבונים נניח בקערת המיקסר עם קורט מלח, נפעיל עם בלון הקצפה ונוסיף בהדרגה חצי מכמות הסוכר כ7 דקות עד קבלת קצף ייציב.
  2. בקערת החלמונים נניח את ייתרת הסוכר ונטרוף טוב טוב מספר דקות עד קבלת קצף בהיר.
  3. נאחד בין התערובות בתנועות קיפול עד קבלת מסה חלקה, נוסיף את הקמח והקורנפלור ונקפל עד איחוד.
  4. נעביר לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק ונזלף בישקוטים באורך 4 מ״מ, נבזוק בנדיבות אבקת סוכר ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ12 דקות, נוציא ונצנן בחוץ.
  5. נעבור לקרם זביונה-
    בקערה חסינת חום נניח חלמונים וסוכר, נניח על בן מארי ובעזרת מטרפה נטרוף בלי הפסקה עד שהסוכר נמס,
    למי שחשוב לפסטר את הביצים מומלץ להיעזר בצד חום ולהגיע לטמפרטורה של 65 מעלות.
  6. לאחר שהסוכר נמס נוריד מהבן מארי ונטרוף טוב 10 דקות עם מטרפה ידנית/ מיקסר יד עד קבלת קצף בהיר,
    לבסוף נוסיף יין מרסלה/ ליקר קפה ונערבב.
  7. בקערה נניח גבינת מסקרפונה ושמנת להקצפה ונקציף יחד על מהירות בינונית עד קבלת קרם רך אך ייציב, נוסיף את הקצף חלמונים ב3 פעימות לקרם מסקרפונה ונקפל עד קבלת קרם חלק.
  8. להרכבה-
    בקערה נניח אספרסו, מים, סוכר וליקר קפה,
    נטבול את הבישקוטים ונסדר שכבה אחידה בתבנית, נניח מחצית מכמות הקרם זביונה וניישר עם פלטה, נניח שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ונניח מעל את ייתרת הקרם וניישר.
  9. את הטירמיסו נכניס למקרר ל6 שעות לפחות או לילה, לאחר הקירור נבזוק מעל אבקת קקאו ונגיש לצלחות.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי