טורטליני גבינות ברוטב פלורנטין

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

עוגת סולת ופיסטוקים הפוכה

40 דקות

קושי: קל

23 ספטמבר

דונאטס בציפוי גלייז קרמל וקינמון

90 דקות

קושי: בינוני

4 ינואר

רכיבים

טורטליני גבינות ברוטב פלורנטין טורטליני ביתי, טעים בטירוף ממש כמו מסעדה, קרמי עשיר וקל להכנה! את הטורטליני הכנתי בעזרת המכונה של פוד אפיל שממש נוחה לעבודה והשתמשתי במחבתות מסדרת הידית הנשלפת.

הוראות הכנה

טורטליני גבינות ברוטב פלורנטין טורטליני ביתי, טעים בטירוף ממש כמו מסעדה, קרמי עשיר וקל להכנה! את הטורטליני הכנתי בעזרת המכונה של פוד אפיל שממש נוחה לעבודה והשתמשתי במחבתות מסדרת הידית הנשלפת.

  1. נניח על משטח עבודה את הקמח וניצור גומה במרכז, נוסיף את הביצים בגומה שיצרנו ונתחיל לערבב את הביצים מהמרכז לשוליים.
  2. נלוש את הבצק על המשטח ונחבר אותו לכדור אחיד ומעט קשה.
  3. נעטוף את הבצק בניילון ונניח במקרר כשעה וחצי.
  4. בנתיים נכין את המילוי-
    נערבב יחד ריקוטה, פרמזן מגורד ובזיליקום קצוץ ונניח במקרר.
  5. נוציא את הבצק מהמקרר ונחתוך ל4 חלקים, כל חלק נרדד ונקמח, נעביר במכונת פסטה לעובי דק 2 מ״מ (מספר 6-7 במכונה) חשוב לקמח את הבצק במהלך ובסוף הרידוד, ניתן גם לרדד ידנית במערוך.
  6. בעזרת קורצן נקרוץ עיגולים בקוטר 8 ונמלא במרכז חצי כף ממלית הגבינות.
  7. כל עיגול נסגור לחצי ונהדק היטב את הקצוות שהמילוי לא יצא,מחברים את שתי הקצוות מהחלק ומהדקים לצורת טורטליני (ניתן לראות בסרטון במדוייק).
  8. את הטורטליני נניח על משטח מקומח.
  9. נעבור לרוטב-
    בסיר נניח חמאה ושום ונטגן מספר שניות, נוסיף את התרד ונטגן עד שיוריד מהנפח ויוציא את כל הנוזלים, נוסיף שמנת ונביא לרתיחה וצמצום של הרוטב.
  10. בעזרת בלנדר נטחן את הרוטב למרקם חלק, נחזיר למחבת ונתקן תיבול.
  11. בסיר נרתיח מים עם כפית מלח, נכניס את הטורטליני לבישול של 5 דקות, נוציא את הטורטליני ונניח ברוטב.
  12. נעביר לצלחת הגשה, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי